Uitreiking LRC-filmprijzen in Cinemec

Uitreiking LRC-filmprijzen in Cinemec 17 korte films werden er getoond, afgelopen maandag in de grote zaal van de Cinemec, voor alle leerllingen uit leerjaar 4, hun ouders en docenten.

Het was een drukke bedoening. De films waren ontroerend, geestig, verrassend. In de activiteitenweek hebben de vierdejaars leerlingen met hun eigen crew in een week tijd een film gemaakt. Rollen van acteur, regisseur, editer, enz. werden verdeeld. Niet alleen leerden ze hoe je een film moet maken, ook samenwerken was een grote uitdaging. Nadat de films uitvoerig waren bekeken en beoordeeld door de jury, was het afgelopen maandag tijd voor de prijsuitreiking. De gouden Maartvlinder werd uitgereikt aan de beste actrice, regie, montage, poster en natuurlijk de beste film. In die laatste categorie won de film 'Mrs. Always Right'. Het thema helden moest dit jaar centraal staan in de films en dat bleek niet makkelijk. De makers van 'Mrs. Always Right' wonnen omdat zij het thema op subtiele wijze vormgaven, in alle categorieën goed scoorden en doorslaggevend: de manier waarop zij het verhaal hebben verteld. Een terechte winnaar!

Ook interessant

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder