Anna van Rijn College

Het Anna van Rijn College is een internationaal georiënteerde openbare school in Nieuwegein. We bieden modern onderwijs op mavo-, havo-, en vwo-niveau. Daarnaast kun je op alle niveaus kiezen voor de tweetalige variant. Anna MAVO en Anna Lyceum zijn twee scholen onder één dak.

Talentontwikkeling

Op het Anna maken we werk van jouw talent! Een stukje van je rooster mag je vullen met zogenaamde talentlessen. Denk bijvoorbeeld aan debatteren, extra theater- en danslessen, Chinees of de Bèta-talent groep. Het Anna is ook een officiële Microsoft Imagine Academy wat betekent dat je bij ons verschillende Microsoft certificaten kunt halen voor bijvoorbeeld Word, Excel, Adobe en HTML. Op het vwo zetten we daarnaast speciaal in op onderzoekend leren, ook wel wetenschapsoriëntatie genoemd. Een speciale afdeling is het tweetalig gymnasium. Daar krijg je vanaf leerjaar 1 behalve Latijn en Grieks ook extra Klassieke Culturele Vorming.

Maatwerk

Op het Anna Lyceum bieden we onderwijs op maat. Alle leerlingen werken met een laptop zodat er veel aandacht is voor activerende werkvormen. Bovendien biedt de laptop de mogelijkheid om makkelijk te kunnen differentiëren en zelfstandig (verder) te kunnen werken. Alle leerlingen op het Anna mogen zelf een stukje van hun rooster bepalen. Iedere dag volg je vier of vijf lessen van 70 minuten. Daarnaast volg je één les van 40 minuten die je zelf mag kiezen.

Internationalisering

Op het Anna vinden we internationalisering belangrijk. Leren doe je wat ons betreft niet alleen uit boeken maar zeker ook door kennis te maken met de wereld om je heen. Zo hebben alle leerlingen op het Anna de mogelijkheid om mee te doen aan een uitwisseling. Bijvoorbeeld met een school in Spanje of zelfs met een school in China! Internationaliseren krijgt nóg meer aandacht op onze tweetalige afdeling. Al meer dan 25 jaar is het Anna toonaangevend binnen het netwerk tweetalig onderwijs. Je krijgt in het tweetalig onderwijs in de onderbouw meer dan de helft van je vakken les in het Engels en spreekt ook Engels met je docenten en klasgenoten.

Met de drie pijlers talentontwikkeling, maatwerk en internationalisering bereiden wij onze leerlingen voor op de maatschappij. Dit is Anna!

www.annavanrijn.nl