Anna van Rijn College

Op het Anna van Rijn College - door onze leerlingen liefkozend het Anna genoemd - is iedereen welkom. Of je nu een mavo-, havo- of vwo-advies hebt gekregen: ons moderne onderwijs is er voor jou. We zijn trots op onze internationaal georiënteerde school waar hard werken, gezelligheid en talentontwikkeling iedereen verder helpt. Het Anna van Rijn College is een wereldschool in Nieuwegein!

Internationalisering

Wij zijn een school met een internationale focus. We bieden tweetalig onderwijs (TTO) aan en laten je op meerdere manieren kennismaken met culturen binnen en buiten Europa, zowel in als buiten de les. Op de tweetalige afdelingen wordt er niet alleen bij diverse vakken in het Engels lesgegeven en gewerkt met Engelstalige leermiddelen, maar zijn er ook extra internationaal georiënteerde activiteiten. Ook in het Nederlandstalig onderwijs brengen wij de wereld van buiten naar binnen. Dit vinden wij heel belangrijk, want niet alles wat wij als Nederlanders normaal vinden, is voor iedereen even vanzelfsprekend. Bij ons leer je daarmee omgaan. We willen de leerlingen die voor onze school hebben gekozen over de grenzen laten kijken en zich laten ontwikkelen tot echte wereldburgers.

Talentontwikkeling

Aan de slag gaan met je interesses en vaardigheden, uitdagingen aangaan en cultuur beleven! Dat vinden we belangrijk op het Anna. Iedereen heeft talenten. Dat staat vast. Soms heb je alleen een zetje in de juiste richting nodig om erachter te komen wat die van jou precies zijn. Op onze school helpen wij je daar graag bij door verschillende talentlessen aan te bieden.

Onderwijs op maat

Ben jij een kei in wiskunde? Blink je uit in talen? Of misschien heb je wel moeite met een bepaald vak. Als je ergens ‘nóg’ beter in wilt worden, ben je op het Anna aan het juiste adres. Je mag namelijk binnen je rooster een aantal lessen zelf kiezen. Dit doe je in overleg met je mentor. In deze lessen besteed je extra tijd aan het gekozen vak. Niet iedereen leert namelijk op dezelfde manier en in hetzelfde tempo.

Tenslotte op 't Anna

Op het Anna sta je er nooit alleen voor!

We vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt. Heb je hier hulp bij nodig? Samen kijken we wat er nodig is om jou verder te helpen en een wereldburger te worden. Een fijne gedachte, toch?

www.annavanrijn.nl