Leidsche Rijn College

Het Leidsche Rijn College is een openbare school voor havo, atheneum en gymnasium en heeft 1600 leerlingen.

Drie pijlers van het LRC

Talentontwikkeling: Iedereen heeft talenten. Weet jij waar je goed in bent en wat je leuk vindt? Wij helpen je daar graag bij! Want wij denken dat je ontzettend kan groeien als je je talent ontwikkelt. En het is reuzehandig bij het kiezen van een vervolgopleiding na de middelbare school.

Bildung: Je leeft in een wereld tussen veel verschillende mensen. Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen Engels of wiskunde leert, maar we willen je ook leren hoe je je inleeft in een ander en hoe je zelf keuzes maakt. Zo leer je niet alleen anderen en de wereld om je heen beter kennen. Je komt er ook achter wat voor jou belangrijk is, waar jij je fijn bij voelt, waar je gelukkig van wordt en wat je grenzen zijn. Dit noemen we Bildung, ook wel persoonlijke ontwikkeling.

Goed en eigentijds onderwijs: Wij werken elke dag aan het ontwikkelen en inzetten van goed en eigentijds onderwijs. We zijn voortdurend met elkaar in gesprek over wat goed gaat en wat er nog beter zou kunnen. Door ons te blijven ontwikkelen, blijf jij het beste onderwijs krijgen dat aansluit bij deze tijd.

Je eigen mentor en klas

Op het LRC heb je een eigen klas en een vaste mentor bij wie je altijd terecht kunt. Met hem of haar heb je regelmatig gesprekken over je cijfers, maar ook over hoe het verder met je gaat. De eerste jaren volg je alle lessen samen met je klas. Je leert de andere kinderen uit je groep dus goed kennen. En dat begint al in de eerste maand met het brugklaskamp!

Jezelf zijn

We horen vaak terug dat leerlingen blij zijn met de sfeer op onze school. Dit vinden we erg belangrijk. Pas als jij je op je gemak voelt, kun je goed leren. In de mentorlessen maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan. We werken continu aan een sfeer van veiligheid en betrokkenheid. Je hoort erbij, mag jezelf zijn en we kijken naar elkaar om. Want die fijne sfeer, die maak je samen.

Maartvlinder 1
3544 DA Utrecht

Telefoonnummer
030-67 02 660

E-mailadres
info@lrc.nl

Website
www.lrc.nl

Sharepoint
Inloggen in mail of Sharepoint