Over ons

NUOVO Scholen is de stichting voor openbaar voortgezet onderwijs in de stad Utrecht en omgeving. De stichting heeft tot doel het verzorgen en bevorderen van het openbaar voortgezet onderwijs in de gemeente Utrecht en omgeving. Onze scholen zijn verankerd in Utrecht en zoeken actief de verbinding met de samenleving in de stad.

Breed aanbod

NUOVO Scholen is verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan bijna 10.000 leerlingen. Vijftien openbare scholen bieden samen een breed aanbod: van praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo, gymnasium tot en met internationaal georiënteerd onderwijs.

In beweging

Onze scholen staan in een samenleving die sterk in beweging is. Ook het denken over onderwijs verandert snel. NUOVO Scholen leidt leerlingen dan ook op voor een toekomst waarin de enige zekerheid is dat er veel verandert. Ook als scholenkoepel moeten we daarom in beweging blijven en open staan voor de ontwikkelingen om ons heen. We moeten kritisch zijn en durven vernieuwen. Maar altijd met beide benen op de grond.

Visie

NUOVO Scholen is meer dan de som van de afzonderlijke scholen. De meerwaarde ligt in de verbinding en het gezamenlijk zoeken naar antwoorden op de vraagstukken van morgen. Binnen een overkoepelende strategie ontwikkelen de scholen hun eigen beleid. Daarin wordt verankerd hoe elke school, gericht op de eigen leerlingen, invulling geeft aan de strategische trajecten van NUOVO. De strategie tot 2024 is vastgelegd in het strategisch beleidskader 'Meer dan een diploma'.