07 - Mar - 2023

U-Talent Academy

Op dinsdag 7 februari kwam er voor de tien V6 leerlingen die meedoen aan de U-Talent Academy een spectaculair einde aan hun thesistraject: het thesissymposium op de universiteit Utrecht. De leerlingen hebben in plaats van een profielwerkstuk bij ons op school, een thesis geschreven aan de universiteit, waarbij ze gekoppeld zijn aan wetenschappers van de universiteit, om daadwerkelijk nieuw onderzoek uit te voeren.

Here comes your own content.

De onderwerpen verschilden hierbij enorm, van het afbreken van medicijnresten met behulp van schimmels (Jacco, Yula en Lidwine), tot hoe je nou zo efficiënt mogelijk grote priemgetallen kan vinden (Emma en Lars), tot hoe je van plastic afval nylon kan maken (Isa), tot regelmaten in de Fibonaccireeks (Hylke), en tot het gebruik van schimmels als vleesvervanger (Alexander, Job en Casijn). Op deze avond moesten ze allen hun onderzoek presenteren, waar een groot publiek op af is gekomen. Hierbij mochten Jacco, Yula en Lidwine als keynote zelfs voor een propvolle collegezaal presenteren, wat ze voortreffelijk hebben gedaan. Zie de bijgevoegde foto's voor een impressie van de avond, en vraag vooral de leerlingen zelf nog eens naar hun onderzoek.

Ook interessant

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag.

Lees verder

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder

Op het Openbaar VMBO en MAVO Zeist vinden we het belangrijk om met elkaar in verbinding te staan. Niet alleen met de leerlingen, maar ook met de ouders en verzorgers van onze leerlingen.

Lees verder