Proefperiode mobielvrije school

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in de weg zit.

Voor alle leerjaren geldt dat de mobiel/smartwatch thuis of in de kluis is tijdens reguliere lesuren en zelfwerktijd. Op locatie Van Bijnkerhoeklaan (leerjaar 1 tot en met 4) blijft de mobiel/smartwatch ook tijdens pauzes thuis of in de kluis. Voor locatie Kanaalweg (leerjaar 5 en 6) is gekozen om het gebruik van de mobiel/smartwatch aan de leerling zelf over te laten omdat meer autonomie past bij deze leeftijdsgroep.

Voor praktische informatie zie eerdere communicatie via de algemene nieuwsbrief en via mail. Voor vragen neem contact op via  info@unic-utrecht.nl

Ook interessant

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder