19 - May - 2022

Persmoment Hot Cold Storage

De ingraving van de Hot Cold Storage is een heuglijk moment en een grote stap in de verduurzaming van onze school. Voor deze gelegenheid is een officieel persmoment op maandag 23 mei. Benieuwd naar project HoCoSto? Lees dan verder!

Na maanden van voorbereiding is het op 23 mei dan zover: de Hot Cold Storage (HoCoSto) gaat de grond in.

Met het in gebruik nemen van de HoCoSto ontstaan extra mogelijkheden voor verduurzaming van ons nieuwe schoolgebouw. Langdurig warmte bewaren met de HoCoSto thermische opslag betekent optimale benutting van zonnewarmte en andere duurzame bronnen. Warmte opslaan in water in de vorm van voelbare energie is eenvoudig, deze energie langdurig vasthouden is een andere zaak. De goed geïsoleerde opslag wordt ondergronds aangelegd en is zo ontworpen dat deze de school kan voorzien van de voldoende warmte. Na het positioneren en aanleggen van deze ondergrondse opslag wordt hier bovenop een mooi recreatielandschap voor leerlingen gecreëerd.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het opbouwen van de HoCoSto, dit gebeurd bovengronds op het basketbalveld. Hiernaast wordt een groot gat gegraven. Door middel van een hijskraan wordt de opslag op maandag 23 mei in dit gat gehesen.

Omdat dit een heuglijk moment is en een grote stap in de verduurzaming van de school, wordt hier een officieel persmoment van gemaakt. Hierbij zijn onder andere schoolleiding,  afvaardiging van de gemeente Utrecht en pers aanwezig.

Ook interessant