Persmoment Hot Cold Storage

De ingraving van de Hot Cold Storage is een heuglijk moment en een grote stap in de verduurzaming van onze school. Voor deze gelegenheid was een officieel persmoment op maandag 23 mei. Benieuwd naar project HoCoSto? Lees dan verder!

Na maanden van voorbereiding was het op maandag 23 mei dan zover: de officiële presentatie van de Hot Cold Storage (HoCoSto) op onze school.

Met het in gebruik nemen van de HoCoSto ontstaan extra mogelijkheden voor verduurzaming van ons vernieuwde schoolgebouw. Langdurig warmte bewaren met de HoCoSto thermische opslag betekent optimale benutting van zonnewarmte en andere duurzame bronnen. Warmte opslaan in water in de vorm van voelbare energie is eenvoudig, deze energie langdurig vasthouden is een andere zaak. De goed geïsoleerde opslag wordt ondergronds aangelegd en is zo ontworpen dat het de school in de winter kan voorzien van voldoende warmte en in de zomer lekker koel houdt. Na het positioneren en aanleggen van deze ondergrondse opslag wordt hier bovenop een mooi recreatielandschap voor leerlingen gecreëerd.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het opbouwen van de HoCoSto, dit gebeurt bovengronds op het basketbalveld. Hiernaast wordt een groot gat gegraven. Door middel van een hijskraan wordt de opslag begin juni in dit gat gehesen.

Ter ere van de ingebruikneming van de HoCoSto, waarmee we een landelijke voorloper zijn op het gebied van duurzaamheid, was voorafgaand het officiële persmoment. Hierbij waren onder andere schoolleiding, afvaardiging van de gemeente Utrecht en lokale- en landelijke pers aanwezig.

Bekijk onderstaande links voor een sfeerimpressie en de YouTube video om te zien hoe de HoCoSto officieel werd gedoopt door wethouder Eelco Eerdenberg.

https://www.rtvutrecht.nl/video/4823819/primeur-voor-sportcampus-leidsche-rijn-energieneutraal-en-van-t-gas-af-met-waterbatterijen

https://www.npostart.nl/nos-journaal/23-05-2022/POW_05156633 (vanaf 00:08:00 min).

Ook interessant

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder