Het grote LRC debattoernooi

Donderdagmiddag vond het grote LRC debattoernooi plaats! We hopen deze traditie de komende jaren levend te houden...

Donderdagmiddag vond het grote LRC debattoernooi plaats! We hopen deze traditie de komende jaren levend te houden, zeker nu onze school twee debatformaties kent. Aan het toernooi deden drie teams mee: het junior debatteam, het bovenbouw debatteam en een gelegenheidsformatie van docenten. De onderbouw mocht het spits afbijten tegen de docenten. De stelling luidde: 'Op het LRC wordt te veel getoetst'. De onderbouwers debatteerden met een felheid die deed vermoeden dat zij de afgelopen week veel toetsen te verstouwen hadden gekregen en wisten de docenten af en toe met rake oneliners in de verdediging te drukken. De jury waardeerde hun durf en zij wisten dan ook te winnen.

Daarna was het de beurt aan de bovenbouwers, die tegen de docenten debatteerden over de stelling 'het Suikerfeest moet een vrije dag voor alle Nederlanders worden'. Een prikkelende stelling waarop een levendig debat volgde! Dit keer werd de bijdrage van de docenten hoger aangeslagen door de jury, voornamelijk vanwege de veelheid en diversiteit aan argumenten die zij ter ondersteuning van de stelling aandroegen.

Tot slot: de finale, waarin de onderbouwers, versterkt met bovenbouwers Jarno en Sara, het opnamen tegen de docenten over 'het LRC moet vrije keuze uren invoeren'. Weer was het genieten voor de neutrale toeschouwer en de jury, die uiteindelijk in haar wijsheid de beker toekende aan de leerlingen, die wat betreft teamwork en humor lieten zien het nodige geleerd te hebben het afgelopen jaar. Dat betekent dat de beker, die een aantal jaar geleden door de docenten werd gewonnen, nu in het bezit is van de leerlingen!

Ook interessant

Je zag de leerlingen al stiekem kijken toen schrijfsters Cis Meijer, Daniëlle Bakhuis en Caja Cazemier vrijdag 22 maart de trap van het OLZ op liepen.

Lees verder

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder