Zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen

Rob Jorg, wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Heuvelrug, heeft de nieuwe zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen officieel in gebruik genomen. Met deze installatie zet de school een belangrijke stap op weg naar een zonnige en energiezuinige toekomst.

Op Vakcollege Maarsbergen krijgen leerlingen ruimte en uitdaging om hun talenten optimaal te ontwikkelen en worden zij gestimuleerd om uitstekende prestaties te leveren. Deze vmbo-school is schitterend gesitueerd in de bossen van Valkenheide. Het karakteristieke gebouw heeft een plat dak, dat uitermate geschikt bleek voor de plaatsing van zonne-energie.

Duurzaam

Wethouder Jorg bezocht Vakcollege Maarsbergen om het zonnepanelenproject officieel in gebruik te nemen. De totale capaciteit van de zonnepanelen is voldoende om in gemiddeld meer dan de helft van de energiebehoefte van het schoolgebouw te voorzien. Daarmee zet het Vakcollege een grote stap op het gebied van duurzaamheid. Rob Jorg was als wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug niet zomaar uitgenodigd bij de officiële oplevering van de zonnepanelen. De Gemeente was namelijk mede-initiatiefnemer en mede-financier van dit project.

Vermogen

Na het verkrijgen van de SDE+-subsidie in 2017 zijn dit jaar 432 panelen aangebracht op het dak van Vakcollege Maarsbergen. Deze panelen hebben een vermogen van 145 kWp (0,145 MW). Dat levert jaarlijks circa 129.230 kWh op. De data die inzichtelijk worden met het opwekken van de zonne-energie gaat het Vakcollege gebruiken in het onderwijs.

Energieproject

Het initiatief werd begeleid door ECONNETIC, een energie-adviesbureau uit Driebergen dat hernieuwbare energieprojecten ontwikkelt, financiert, realiseert en beheert. De installatie op Vakcollege Maarsbergen werd verzorgd door het Utrechtse bedrijf ProfiNRG, installateur van grootschalige zonneprojecten.


Op de foto de oplevering van de zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen, met v.l.n.r. Hans Zijp (projectleider Onderwijshuisvesting Gemeente Utrechtse Heuvelrug), wethouder Rob Jorg, Jenny Oldenhuis (directeur Vakcollege Maarsbergen, Rebekka de Koning (ECONNETIC), Onno Kleijzen (NUOVO Scholengroep), Jan Hazenberg (hoofdcongiërge) en Pieter Laan (ProfiNRG).

Ook interessant