Zo zorgde ik voor mijn eigen stage

Met enige regelmaat organiseren leerlingen op X11 hun eigen stage of studiereis. Op die manier nemen ze regie op hun eigen onderwijs en zorgen ze dat ze een leuke en leerzame tijd hebben.

Zo ook Thomas. Thomas zit in het derde leerjaar

In januari mocht ik stage gaan lopen bij Paradiso. Dit heb ik zelf geregeld met mijn mentor Anke Sijbenga en met behulp van Nienke Smit, medewerker Paradiso. Eerst heb ik er goed over nagedacht wat ik allemaal wilde leren bij Paradiso, en toen heb ik een plan gemaakt. Samen met Paradiso is er een mooi programma samengesteld waardoor ik met iedereen mee kon kijken! Van licht tot geluid, van de koffieshop tot kantoor, allemaal verschillende posities die het bedrijf al 50 jaar tot een succes maken.

Een week in Amsterdam, stage bij dé poptempel van Nederland. Want in het oude gebouw van een kerksvereniging treden al 50 jaar de vetste bands op en worden er andere culturele events georganiseerd. Dit beloofde een te gekke week te worden en eigenlijk heeft het al mijn verwachtingen overtroffen! Iedereen was super aardig en ik mocht echt overal meekijken. Van een motiverende speech van Fatima Moreiro de Melo tot een concert van de Fun Lovin Criminals, overal zat ik op de eerste rij. Ik heb geleerd hoe leuk werken is als je het met zijn allen doet en met plezier! Ben je benieuwd naar het stageverslag in een vetfilmpje, kijk dan hier onder.

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder