09 - Nov - 2022

Workshops 15 november – 15 december 2022

We zijn weer begonnen met workshops! In de periode tussen 15 november en 15 december kunnen leerlingen op de dinsdagmiddag en de donderdagmiddag kiezen om op school of buiten school nieuwe ervaringen op te doen. In dit artikel geven we daar zoveel mogelijk informatie over.

Here comes your own content.

Waarom

We bieden workshops aan zodat leerlingen heel andere leerervaringen op kunnen doen. Je kan ineens kiezen voor kickboksen, voor skateboarden of zeefdrukken. Workshops vinden soms plaats in de school en soms buiten de school. Zodoende maken leerlingen kennis met bijvoorbeeld het jongerencultuurhuis BOKS, met Museum Speelklok of met Theater de Berenkuil. Omdat leerlingen zelfstandig of juist met een groepje vrienden kiezen voor workshops is de groep waarin de workshop wordt gevolgd ook heel anders dan de eigen klas en leer je ineens samen met andere leerlingen van een heel andere leeftijd en niveau.

Aanbod

Het aanbod van de workshops vind je op https://workshops.introfestivalx11.nu/ Op die site zie wanneer welke workshops worden aangeboden en waar de workshops plaatsvinden. Leerlingen schrijven zich voor een workshop via ons roosterprogramma Zermelo. In de mentorles wordt uitgelegd hoe dit werkt en worden leerlingen erbij geholpen. Mocht je thuis graag willen helpen, dan vind je via deze link de handleiding voor het inschrijven.

Het inschrijven is gestart op 9 november Leerlingen kunnen zich steeds drie weken vooruit inschrijven. Dat betekent dat in de week van 9 november er ingeschreven kan worden voor workshops op 15/11, 17/11, 22/11, 24/11, 29 en 1/12. Een week later kan een leerling zich inschrijven voor workshops op 22/11, 24/11, 29/11, 1/12, 6/12 en 8/12. Nog weer een week later kan er ingeschreven worden voor workshops op 29/11, 1/12, 6/12, 8/12, 13/12 en 15/12.

Vastleggen van wat je hebt geleerd

Het is voor leerlingen verplicht om 3 workshops te volgen in de periode tussen 15 november en 15 december. Als je meer workshops wil volgen die periode, dan mag dat natuurlijk! We vragen de leerlingen om van elke workshop iets vast te leggen door middel van een foto en kort tekstje wat je ervan geleerd hebt en wat je ervan vond. Mentoren bespreken de ervaringen regelmatig in de klas. Ook wordt dit besproken tijdens driehoeksgesprekken met ouders in november of december.

In de mentorles wordt met leerlingen meegekeken naar waar de workshop plaatsvindt, hoe je daar komt, hoe laat je moet vertrekken. Zodoende leren leerlingen ook ze dit goed kunnen organiseren. Als een leerling het nog spannend vindt om buiten de school workshops te volgen dan is er voldoende aanbod op de Noordse Parklaan en op de Vondellaan.

Kleine groepen

De workshops vinden plaats in kleine groepen van ongeveer 15 leerlingen. Ze worden begeleid door externe professionals of educatoren, waar we over het algemeen al jaren nauw mee samenwerken. Er gaan geen docenten van X11 mee naar de workshops, er is wel intensief contact met de leerlingen en workshopsleiders over de ervaringen.

De workshops geven docenten van X11 ruimte om met elkaar in gesprek te blijven over ontwikkeling van ons onderwijs. De workshops worden mede mogelijk gemaakt met geld uit het Nationaal Programma onderwijs en sluiten aan op de doelen uit ons schoolplan.

Mocht je vragen hebben over de organisatie van de workshops, neem contact op met de mentor of direct met Jeppe via jeppedenuijl@x11.nu

Ook interessant