Wij bouwen aan BPS…!

Heel blij waren we en zijn we nog steeds dat we op het OLZ toe kunnen komen aan fysiek onderwijs! Als het gaat om onderwijs weten we allang dat er veel gebeurt via de directe interactie. Leerlingen én docenten varen wel bij persoonlijk contact voor de meest efficiënte output...

En wat een geluk dat we op 7 oktober met de BPS-leerlingen de aftrap voor het nieuwe seizoen hebben kunnen beleven. Lonneke van Drunen heeft de nieuwe eerstejaars verder geïnformeerd over de mogelijkheden binnen BPS. De tweede- en hogerejaars kwamen bijeen in de aula om te horen hoe we BPS organisatorisch hebben opgezet, wie ieders coach is en op welke manieren een BPS-project opgestart kan worden. Ook hebben we teruggekeken op de achterliggende coronaperiode en gesproken over kansen en mogelijkheden in een mogelijke tweede lockdown. Als kers op de taart hebben Emma, Lars en Nadja verteld over hun project, dat vorig jaar is opgestart en nu verder wordt uitgevoerd. Het was mooi om te zien hoe onze BPS’ers zoeken naar uitdagingen om vol elan en enthousiasme verder te gaan.

De BPS-leerling zijn door hun hoogbegaafdheidscoach uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om het talentplan voor het huidige schooljaar verder te concretiseren. En dan kan iedere BPS’er (weer) aan de slag: op zoek naar prikkelende vragen, oplossingen, projecten, onderzoeken en vooral mooie uitdagingen!

Komend schooljaar wordt duidelijk of we er als school klaar voor zijn om als volwaardig lid toe te treden tot de Vereniging Begaafdheids ProfielScholen. Dit zal worden bepaald door middel van een zogenaamde audit, waarbij de school bezocht zal worden door een commissie. Deze audit zal plaatsvinden op donderdag 8 april 2021 en zal grotendeels bestaan uit een aantal kritische gesprekken met ieder binnen het OLZ die met BPS te maken heeft (gekregen). We hebben er vertrouw in dat we onze licentie binnen kunnen halen en met de tops én de kritische tips het BPS-beleid verder kunnen verankeren. Het doel blijft om alle leerlingen de mogelijkheid te bieden het beste uit zichzelf te halen. Want ons motto is en blijft: alle leerlingen leren.

Wij bouwen verder aan BPS..!

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder