Welzijn 3: extra tips

Nu school wegvalt en je je vrienden minder ziet zorgt het voor uitdagingen maar zeker ook voor kansen om te ontdekken wie je bent. Neem hier komende periode de tijd voor! Onderzoek wie jij bent als je alleen bent. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Wat maakt jou blij?

Onderzoek waar je blij van wordt. Het is goed om na een activiteit of gebeurtenis te kijken naar wat voor gevoel je dit brengt. Word je er blij van? Maakt het je happy? En voel je je voldaan? Is dat niet het geval, hoe zou dat dan komen denk je?

Trots zijn

Soms leren we zo veel en zo snel dat we overslaan om trots te zijn. Dit is een goed moment om eens terug te kijken naar de afgelopen periode en trots te zijn op wat je gedaan hebt!

Uitdaging zoeken

Ook in deze tijd zijn er zeker nog uitdagingen voor je. Ga er naar op zoek. Welke dingen kun je doen die je nog nooit hebt gedaan. Een flinke wandeling van wel 15 of 20 kilometer? Of iets koken of bakken? Daag jezelf uit en kom erachter wat je allemaal kan!

Contactmomenten

Zoek contactmomenten met je vrienden: We willen allemaal graag samen dingen beleven en meemaken. Dat lijkt nu wat moeilijker maar er zijn nog genoeg manieren om dat te doen. Op internet zijn genoeg apps en tools te vinden om met veel mensen te gelijk te chatten en videobellen. Ook kun je online spellen spelen met elkaar. Of spreek af om allemaal dezelfde film of serie te kijken om het er daarna weer met elkaar over te hebben!

Complimenten

Geef anderen complimenten. Nu we minder met elkaar samenwerken zullen we ook allemaal wat minder complimentjes ontvangen. Maar er zijn nog steeds genoeg redenen om iemand een compliment te geven. Deel komende tijd wat extra complimenten uit aan je vrienden en familie.

Iets doen voor de ander

Je inzetten voor de ander geeft een goed gevoel. Je ontvangt dankbaarheid en je voelt je nuttig. Je hebt de ander echt kunnen helpen. Kijk eens rond waar jij de mensen om je heen mee zou kunnen helpen!

Tot slot

Het is heel belangrijk dat je dus in contact blijft met andere mensen. Ze helpen je in je zoektocht naar jouw identiteit! Zoek contact met je vrienden en vriendinnen via WhatsApp of videobellen. Je ouders en je mentor kunnen je ook helpen. Bespreek met hen wat jou kan helpen als er je wat in de weg zit.

Ook interessant

Opnieuw kwam het kabinet op dinsdagavond 12 januari jl. met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder

Opnieuw kwam het kabinet gisteravond met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder