02 - Oct - 2020

Wandelen met MyQuest

We vinden het op X11 belangrijk dat leerlingen regelmatig stilstaan bij hun eigen ontwikkeling. Dit stilstaan en het gesprek voeren over de eigen ontwikkeling vindt bijvoorbeeld regelmatig plaats in gesprek met klasgenoten en in gesprekken met de mentor. Maar ook tijdens reflectiemomenten op het eigen werk, bijvoorbeeld in een kunstles of bij fotografie. Dit schooljaar organiseren we een pilot om op een heel andere manier te reflecteren op talenten van leerlingen.

In april 2021 we willen met een kleine groep leerlingen (leerjaar 3 en havo 4) een meerdaagse trekking organiseren, waarbij het doel is dat leerlingen hun zelfkennis vergroten en door diverse oefeningen hun eigen talenten (verder) ontdekken. Juist in een tijd waarin veel extra activiteiten niet door kunnen gaan, zijn we blij dat een dergelijke buitenactiviteit hoogstwaarschijnlijk wel veilig kunnen organiseren. En een week buiten bewegen willen we graag aanmoedigen.

Deze trekking organiseren we samen met MyQuest. Zij hebben jarenlange ervaring in het organiseren en begeleiden van groepstochten in zowel Nepal als in Nederland. Tijdens de wandelingen is er ruimte voor gesprek maar ook voor stilte. Met diverse oefeningen worden leerlingen aan het doen en denken gezet over zichzelf en over elkaar.

We gaan samen met leerlingen op zoek naar manieren om de financiering voor iedereen rond te krijgen. Daarom starten we vanaf de herfstvakanties met bijeenkomsten en het opzetten van diverse acties.

In de week van 28 september zijn we bij alle 3e klassen en havo 4 klassen langsgeweest om uitleg te geven en te vragen welke leerlingen geïnteresseerd zijn om mee te gaan. Op maandag 5 oktober organiseren we een bijeenkomst voor de groep leerlingen die geïnteresseerd zijn, om ze nog wat meer informatie te geven. Deze bijeenkomst vindt aanstaande maandag 5 oktober om half vijf plaats op Nieuw Welgelegen.

Uiteraard volgt er vanaf de herfstvakantie meer informatie en een ouderavond voor de ouders van de groep leerlingen die mee zullen gaan. Mocht je vragen hebben hierover, neem dan contact op met jeppedenuijl@x11.nu of marionwillemsen@x11.nu

Over de werkwijze van MyQuest is onlangs een artikel verschenen in Psychologie Magazine.

Ook interessant