VOLT!week

In het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de transformatie voor onze nieuwe school VOLT! Het resultaat mag er dan ook beslist zijn. Vanaf deze plaats wil ik dan ook iedereen van harte bedanken voor de enorme inzet die is getoond om het prachtige gebouw te ontwerpen, te bouwen en in te richten.

Als je bedenkt dat dit in ongeveer negen maanden is gebeurd, en je ziet het fantastische, ruime en lichte nieuwe gebouw, dan snap je niet hoe het mogelijk is dat dit in zo’n korte tijd tot stand is gekomen. De gemeente Utrecht, de architect, bouwers, interieurontwerpers, inrichters, installateurs, de vele docenten die er bij betrokken zijn geweest, maar ook de kunstenaar en leerlingen die bijvoorbeeld zeer nauw betrokken zijn geweest bij de keuze van het prachtige kunstwerk dat symbool staat voor de bijna onbeperkte mogelijkheden die de technologie ons biedt. Niet voor niets noemen wij onze leerlingen vanaf nu ‘Toekomstmakers’! Dat is met recht een naam die iedereen met trots vervult.

We willen de ingebruikname van dit gebouw zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben we een programma gemaakt voor iedereen die met VOLT! te maken zal hebben. In deze brief vindt u daarom een programma, dat in hoofdlijnen aangeeft hoe de week van 7 januari zal verlopen.

Het programma voor de eerste week ziet er globaal als volgt uit.

(Aangezien er nu nog hard gewerkt wordt aan deze openingsweek kan het zijn dat er kleine wijzigingen aangebracht worden. De leerlingen worden dinsdag volledig geïnformeerd. Veel leerlingen zijn bij diverse activiteiten betrokken)

Maandag 7 januari.
Alle leerlingen zijn vrij. Het personeel gaat starten met uitpakken en ‘s middags is de jaaropening van NUOVO scholengroep.

Dinsdag 8 januari.

Kennismaking LEERLINGEN met VOLT!

09.00 – 10.00 uur: Start Leerjaar 1

10.15 – 11.15 uur: Start leerjaar 2

11.30 – 12.30 uur: Start leerjaar 3

12.45 – 13.45 uur: Start leerjaar 4

Globaal programma:

· verkenning nieuwe gebouw

· rooster + lokalen

· uitleg kluisjes

· bespreken van het programma van de eerste week

‘s Middags: alle medewerkers gaan verder met het uitpakken en inrichten van lokalen en overige ruimtes.

Woensdag 9 januari.

‘s Ochtends: bijeenkomst medewerkers en uitpakken en verder voorbereiden VOLT!-activiteitenweek.

Van 10.00 – 12.30 uur: klassen 3a & 3c Workshop: Fake News

Van 12.30 – 15.00 uur: klassen 3b & 3d Workshop: Fake News

Van 14.00 – 16.00 uur: Kennismaking BUURT met VOLT!, high tea

Van 19.30 – 23.00 uur (inloop tot 20.30 uur): Leerlingenfeest (uitsluitend voor leerlingen die in bezit van identiteitsbewijs of schoolpas zijn).

Donderdag 10 januari:

Van 9.15 – 12.00 uur: Les volgens rooster in Magister

Van 10.00-12.30 uur: klassen 3e & 3h Workshop: Fake News

Van 12.30-15.00 uur: klassen 3f & 3g Workshop: Fake News

Van 16.00 – 18.00 uur: Kennismaking OUDERS met VOLT!, rondleiding door leerlingen

Vrijdag 11 januari:

Van 08.30 – 12.00 uur: Les volgens rooster in Magister voor leerjaar 1,3 en 4

Leerjaar 2: Jinc-stage in de ochtend

Van 15.00 – 18.00 uur: Kennismaking partners en kinderen van medewerkers met VOLT!

Wij wensen u hele fijne feestdagen en hopen u op donderdag 10 januari te mogen verwelkomen in ons nieuwe schoolgebouw.

Met vriendelijke groet,

Erik van der Vaart

Directeur
Via Nova College

Ook interessant

Wij zijn een sportieve school en daar zijn we trots op! Samen in een veilige omgeving op een actieve manier bewegen, daar gaat het om bij ons . En dat zie je terug in de lessen LO (Lichamelijke Opvoeding) die onze leerlingen volgen. De sectie LO maakte de volgende video...

Lees verder

Run-uur

Mavo Doorn

Het Run-uur is een flex-uur, dat je net als andere flex-uren iedere week kunt inplannen. Tijdens het Run-uur ga je met andere leerlingen en enkele collega's lekker hardlopen. Een beter begin van de schooldag is er niet. Meneer Lindijer maakte een filmpje waarin dat wel duidelijk werd!

Lees verder

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari laten we aan alle groep 8 leerlingen en ouders zien hoe ons onderwijs eruit ziet. Doe mee met een van de digitale rondleidingen en ontdek onze school. Ervaar ons onderwijs door een mini-les te volgen in de vaklokalen of ga in gesprek met...

Lees verder