14 - Jan - 2021

Verlenging lockdown, scholen dicht tot tenminste 8 februari

Opnieuw kwam het kabinet op dinsdagavond 12 januari jl. met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Weer anderhalve meter
Een extra maatregel die gisteren werd afgekondigd, is dat we in het fysieke onderwijs opnieuw de anderhalve meter afstand moeten gaan hanteren, ook tussen leerlingen. We zijn daarom omgeschakeld, om direct aan deze nieuwe vraag te kunnen voldoen.

Alles online
Onze gebouwen blijven dus gesloten tot 8 februari. En wellicht langer. Dat betekent dus ook dat leerlingen alleen op school komen voor onderwijs; voor bepaalde praktijkvakken en de eindexamenleerlingen als uitzonderingen. Verder doen we voorlopig alles online, ook vergaderingen en andere ontmoetingen.

Volhouden
Het blijft voorlopig een kwestie van volhouden en doorzetten. Deze coronacrisis is nog lang niet over. Voor onze medewerkers is het blijven verzorgen van fysiek onderwijs plus het tegelijkertijd omschakelen naar hoogwaardig afstandsonderwijs behoorlijk ingewikkeld. We willen als NUOVO Scholen zo zuiver mogelijk omgaan met alle van ons gevraagde coronamaatregelen en hebben daarbij oog voor de zorgen die er bij alle betrokkenen leven.

Ook interessant

Wiskunde is echt een vak waarvoor veel oefening nodig is. Daardoor kan het lijken of wiskunde vooral sommetjes doen is en niet zo veel met het echte leven te maken heeft. De afgelopen tijd hebben de leerlingen van 3 havo zich beziggehouden met wiskunde in de natuur en kunst.

Lees verder

13 en 14 februari was een geweldig schaatsweekend voor jong en oud. Bij ijsbaan De Watertoren, gelegen naast Pouwer College, waren zaterdag 250-300 en zondag 350-400 bezoekers, waarvan veel kinderen die voor het eerst op de schaats gestaan hebben.

Lees verder

In de derde en vierde klas van het praktijkonderwijs richt een leerling zich steeds meer op het werk dat hij of zij leuk vindt. Dat gebeurt met branchegerichte cursussen van twee tot vier uur per week. Bijvoorbeeld werk in een winkel of werken in de keuken. Bij zo'n cursus hoort...

Lees verder