02 - Jun - 2020

Verdrietig bericht

Wij sluiten dit zonnige pinksterweekend af met het meest droevige bericht dat je ooit als school kunt ontvangen. Tot ons groot verdriet hoorden wij op maandag 1 juni dat een van onze geliefde leerlingen, Sverre Blok, is overleden. Sverre zat in het tweede leerjaar in klas X2F.

Wij hebben Sverre leren kennen als een lieve behulpzame jongen met een groot hart. Iemand die veel plezier en uitdaging vond op X11 en met iedereen een praatje maakte. Sverre was zeer betrokken bij X11 en vertelde altijd erg enthousiast aan anderen over zijn interesses. Hij las gerust een boek drie keer en riep afgelopen week nog dat hij zo blij was dat de Bibliotheek weer openging. Tegelijkertijd kampte Sverre ook met sombere gedachten. Het was voor hem moeilijk hier balans in te vinden. Dat heeft hem tot het vreselijke besluit doen komen de negatieve gedachten zelf te stoppen.

Vanochtend vangen we de leerlingen uit 2F op in de gymzaal op de Vondellaan. We zullen aandacht hebben voor herinneringen, voor ervaringen van verlies en voor verhalen over Sverre. De mentoren van alle andere klassen besteden aandacht aan dit bericht in hun eerste mentorcontact. We richten een gedenkplaats in voor Sverre op de Noordse Parklaan. Hier kunnen leerlingen en medewerkers een persoonlijke condoleance achterlaten. We overhandigen deze persoonlijke berichten in een later stadium aan de ouders van Sverre.

We beseffen ons dat dit een ontzettend zwaar bericht is. Mocht je hulp nodig hebben om hierover te praten, dan kun je meer informatie vinden op de site 113.nl. Je vindt hier informatie over het omgaan met zelfdoding. De website heeft ook een chatfunctie. Voor zowel ouders als leerlingen geldt dat je altijd contact kunt opnemen met de mentor of ondersteuning als er zorgen zijn over het eigen welzijn.

Wij wensen de ouders, familie, vrienden en iedereen die Sverre heeft gekend ontzettend veel sterkte met dit verlies.

Ook interessant

Afgelopen maand hebben veel leerlingen van Mavo Doorn een vlog opgenomen om te laten zien hoe het er aan toe gaat op onze school is. Bam heeft ook een vlog gemaakt, maar compleet in het Duits. Hij laat hier zien dat Mavo Doorn niet alleen een hele leuke school is,...

Lees verder

Wij zijn een sportieve school en daar zijn we trots op! Samen in een veilige omgeving op een actieve manier bewegen, daar gaat het om bij ons . En dat zie je terug in de lessen LO (Lichamelijke Opvoeding) die onze leerlingen volgen. De sectie LO maakte de volgende video...

Lees verder

Run-uur

Mavo Doorn

Het Run-uur is een flex-uur, dat je net als andere flex-uren iedere week kunt inplannen. Tijdens het Run-uur ga je met andere leerlingen en enkele collega's lekker hardlopen. Een beter begin van de schooldag is er niet. Meneer Lindijer maakte een filmpje waarin dat wel duidelijk werd!

Lees verder