21 - Dec - 2021

Veel schoolgebouwen gesloten door striktere lockdown

Op zaterdagavond 18 december kwam de Nederlandse regering met een ingelaste persconferentie, waarin werd gemeld dat Nederland in opnieuw in lockdown moet vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Door de scherpere maatregelen mag er geen fysiek onderwijs plaatsvinden tot en met 9 januari 2022. De meeste NUOVO Scholen zijn daarom voorlopig grotendeels op slot per maandag 20 december, tot het eind van de kerstvakantie.

Leerlingen in een kwetsbare positie en examenleerlingen mogen in deze periode wel fysiek naar school. De schoolexamens moeten ook doorgaan. Op onze VMBO-scholen kunnen praktijkvakken deze week wel doorgang vinden. Het praktijkonderwijs en Ithaka draaien tot de vakantie vrijwel gewoon door.

Ook de komende periode gelden in de schoolgebouwen wel alle inmiddels bekende coronamaatregelen, zoals mondkapjes in de gangen en verplichte looproutes.

Wanneer weer naar school?
Het kabinet heeft gezegd dat het voortgezet onderwijs na de kerstvakantie, op 10 januari 2022, waarschijnlijk weer open kan. Hierover komt nog een definitief besluit. Na 3 januari sturen we daarom een volgende brief aan al onze medewerkers, leerlingen en ouders/verzorgers, met meer informatie over de start van 2022.

Ook interessant