Veel enthousiaste ouders en leerlingen op de Beroepenmarkt

Afgelopen woensdagavond krioelde het in de aula weer van leerlingen en ouders van het LRC en Amadeus op de jaarlijkse Beroepenmarkt. Leerlingen vanaf het 3de leerjaar zijn deze avond welkom om ze te helpen of te inspireren bij het maken van keuzes richting hun loopbaan.

Want wat er tegenwoordig allemaal wel niet kan… Gelukkig konden we rekenen op veel hulp van ouders die enthousiast vertelden over hun beroep of loopbaan tijdens een presentatie à la ‘College Tour’ of bij één van de kraampjes.

Leerlingen konden hun hart ophalen aan de vele beroepen die waren vertegenwoordigd. Zo konden ze kiezen voor uit 20 presentaties van bijvoorbeeld een buitenland correspondent, rechter, forensisch psycholoog, basisschool leerkracht of directeur, huisarts of bioloog. Daarnaast waren er veel kraampjes in de aula waar ouders stonden om vragen te beantwoorden over hun beroep. Er kon zelfs een kijkje worden genomen in een ambulance.

Het was een ontzettend leuke avond! 80 ouders hebben 500 leerlingen (hopelijk) op weg kunnen helpen. 40 medewerkers van LRC en Amadeus en 20 ouderejaars leerlingen hielpen de avond tot een succes maken. 85 pizza’s zijn van tevoren verorberd om een goede bodem te leggen.

Ontzettend veel dank aan alle ouders die geholpen hebben! Zonder jullie is dit niet mogelijk!

Ook interessant