Vanaf 1 maart meer les op school

In de persconferentie van afgelopen dinsdagavond zei premier Rutte dat onze school vanaf 1 maart weer meer fysieke lessen mag gaan verzorgen. We kunnen al onze leerlingen na deze voorjaarsvakantie weer twee keer per week naar school laten komen. Maar het onderwijs op afstand blijft ook doorgaan.

In deze beslissing van de regering wordt ook gesproken over werken in tweetallen. We onderzoeken volgende week of deze aanpak bij ons op school kan werken. Verder is duidelijk dat de groepen die al eerder op school mochten zijn na 1 maart ook gewoon op school blijven komen.

Voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk

Het wordt dus weer wat drukker in onze gebouwen. Daarom vragen we extra aandacht voor de  voorzorgsmaatregelen: het handen wassen, tafels schoonmaken en je houden aan de looproutes. De extra in- en uitgangen blijven we gebruiken. We letten ook op het dragen van een mondkapje. En de anderhalve meter afstand zal voor heel veel van onze leerlingen echt wennen worden. Maar dat moet dus wel. Meer informatie over alle voorzorgsmaatregelen vindt u ook op de pagina Corona nieuws.

De GGD heeft onze gebouwen heel goed bekeken op de maatregelen, die we hebben genomen. De GGD oordeelt dat de gebouwen veilig zijn: de maatregelen zijn goed uitgevoerd en de ventilatie is ruim voldoende.

Omdat onze school te klein is om alle leerlingen op anderhalve meter onderwijs te laten genieten, zijn we op zoek gegaan naar extra ruimte.  Zodra we hierover beslissingen hebben genomen, zullen we dat laten weten aan  onze leerlingen en hun ouders.

Nieuwe rooster per 1 maart

De docenten delen het nieuwe rooster per Whatsapp met de leerlingen. Het kan zijn dat het rooster de week daarop er weer iets anders uitziet als we meer ruimtes hebben, als we met tweetallen gaan werken en als we sport weer op het rooster kunnen zetten.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met één van de mentoren of een mail sturen naar dbrouwer@ithaka-isk.nl . Natuurlijk, als u met andere ouders wilt praten, neemt u dan contact op met It’s my Child: info@itsmychild.nl of bel naar 030-2634634 tijdens schooluren.

Meer informatie over ons coronabeleid vindt u ook op onze Corona-nieuws pagina.

Ook interessant