USG kunstexpositie

De winnaar van de publieksprijs van de USG kunstexpositie is inmiddels bekend. Tamar Waas heeft gewonnen met haar werk Do Not Touch.

Do Not Touch

Tamar Waas

Geïnspireerd door het uiterlijk van een graffitimuur heeft Tamar deze compositie gecreëerd met behulp van verschillende beeldaspecten zoals collagetechniek en sjablonen. Ze heeft gebruik gemaakt van primaire kleuren om rust te houden binnen de drukte van het geheel. De titel slaat op het silhouet van de handen die naar elkaar reiken maar elkaar niet raken. Ook het feit dat het werk zelf niet mag worden aangeraakt heeft deels de titel bepaald. Deze tekst zie je vaak in een museum op een bordje bij een kunstwerk staan. De titel en het thema werden tijdens het maakproces verrassend actueel vanwege de Corona maatregelen. Dit geeft het beeld nog een extra lading.

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder