Update over de open lesmiddagen

We hebben afgelopen dagen een aantal vragen ontvangen van ouders over de open lesmiddagen. Met behulp van dit bericht willen we iedereen weer helemaal up-to-date brengen en de mogelijkheid geven om met ons contact te zoeken, mochten er nog vragen zijn.

We hebben afgelopen dagen een aantal vragen ontvangen van ouders over de open lesmiddagen. Met behulp van dit bericht willen we iedereen weer helemaal up-to-date brengen en de mogelijkheid geven om met ons contact te zoeken, mochten er nog vragen zijn.

De open lesmiddagen staan gepland op 28/1 (voor leerlingen met een bbl/kbl-advies) en op 12/2 (voor leerlingen met een tl/havo-advies). Leerlingen konden tot 20/1 opgegeven worden voor deze open lesmiddagen.

Aangezien er na 20/1 nog een aantal aanmeldingen zijn binnengekomen, gaan we een extra open lesmiddag organiseren op 10/3. Deze open lesmiddag is niet gebonden aan een niveau-advies.

De vragen die we de afgelopen dagen kregen, gingen vooral over dat er nog geen uitnodiging voor de open lesmiddag was ontvangen. Er was wel een bevestiging van inschrijving te zien nadat er via Google Forms was ingeschreven, maar per mail was er nog geen bevestiging binnengekomen.

Het volgende kan aan de hand zijn:

  • Het ging om een inschrijving die voor 20/1 is gedaan en het betreft een leerling met een tl-havo-advies. Deze uitnodigingen worden op 27/1 verstuurd, het gaat dan om en uitnodiging voor de open lesmiddag van 12/2
  • Het ging om een inschrijving die na 17/1 en voor 20/1 is gedaan en het betreft een leerling met een bbl-gl-advies. Hier is intern een fout ontstaan, waardoor deze uitnodigingen niet zijn verstuurd. Deze uitnodigingen worden op 27/1 alsnog verstuurd, het gaat dan om een uitnodiging voor de open lesmiddag van 28/1. Mocht het zo zijn dat het niet meer mogelijk is om op 28/1 te komen, neem dan zsm contact met ons op via de contactgegevens onder dit bericht
  • Het ging om een inschrijving die na 20/1 is gedaan. In dat geval wordt de leerling uitgenodigd op de extra open lesmiddag van 10 maart. De uitnodiging hiervoor wordt uiterlijk 21/2 verstuurd.

Nog even op een rij waar leerlingen rekening mee kunnen houden bij de voorbereiding van de open lesmiddag (en waar je als ouder dus mee kan helpen):

  • Zorg dat je er zin in hebt! De open lesmiddag is in eerste instantie bedoeld om voor jezelf uit te zoeken of de school die je bezoekt bij je past. Zorg dat je je niet te druk maakt over portfolio’s en je best doen in lessen, dat doe je als het goed is toch wel. Wees nieuwsgierig en stel eens een vraag aan een leerling of docent van X11.
  • Zorg dat je je portfolio op orde hebt. Denk hierbij aan 5-10 gevarieerde werken waar je trots op bent of een goed verhaal over kan vertellen. Met behulp van jouw portfolio en hetgeen je in de ontwerp- en samenwerkingsles laat zien, geven wij een advies over je plaatsbaarheid. Dus zorg dat er voorbeelden in zitten waaruit we kunnen opmaken dat jij blij wordt van dingen ontwerpen en dingen maken. Maak je er ook niet teveel zorgen over, we zijn geen kunstacademie waarbij we alleen de besten selecteren!
  • Zorg dat je er op tijd bent. De open lesmiddagen starten om 14.30u, maar om 14.15u word je al naar je klas gebracht. Dus zorg dat je om 14.15u uiterlijk in de kantine bent op de Vondellaan 178. Om 16.30u zijn we klaar en worden de leerlingen weer teruggebracht naar de kantine.
  • Weet dat je als ouder ook kan blijven wachten. We zorgen in de kantine voor een kop koffie of thee en wifi. Tevens kan je dan ook je laatste vragen stellen.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral nog even contact op. Je kan bellen naar 030-2807099 of mailen naar jeppedenuijl@x11.nu en

Ook interessant

Op donderdag 21 januari van 15.00 tot 20.30 uur is onze online Open Dag. Vanaf woensdag 20 januari 18.00 uur is onze speciale open dag website beschikbaar. De link naar die site is dan hier te vinden.

Lees verder

Open Lesmiddag

Trajectum College

Open lesmiddag Wil jij eens een middag meedraaien op het Trajectum College? Op dinsdag 26 januari en woensdag 3 februari van 13.30 uur - 15.30 uur zal er weer een open lesmiddag worden georganiseerd. Wij geven dan een aantal lessen je kan al je vragen stellen aan leerlingen en docenten....

Lees verder

Open lesmiddag (online)

Trajectum College

Open lesmiddagen (online) Je zit nu in groep 8 en je moet een belangrijke keuze gaan maken: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? We willen je graag helpen bij je keuze en nodigen je uit om je aan te melden voor de open lesmiddag! Tijdens de open...

Lees verder

Opnieuw kwam het kabinet op dinsdagavond 12 januari jl. met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder