Update coronavirus: Ithaka sluit haar deuren en nu?

Het kabinet heeft besloten dat alle scholen nu hun deuren sluiten. Ook Ithaka gaat dicht. In dit bericht leest u wat dit betekent voor leerlingen. Ouders, verzorgers en leerlingen ontvangen ook per mail en app bericht.

Update 16/3 - 12:50 : We willen onze leerlingen waar mogelijk helpen om gezond te blijven én zich verder te ontwikkelen. Daarom organiseren we het onderwijs nu als volgt:

1) Dinsdagmiddag 17 maart kunnen leerlingen tot 16.00 uur hun laptop en andere (school)spullen uit hun kluisje halen. Belangrijk: doe dit alleen als je gezond bent.
Eventueel ontvangen leerlingen bericht van een docent dat er ook lesmateriaal klaar ligt om mee te nemen.

2) Vanaf woensdag 18 maart krijgen leerlingen les op afstand. Leerlingen ontvangen nog informatie hoe dit werkt.

15/3: Vandaag is door de regering bekendgemaakt dat alle scholen in Nederland vanaf morgen sluiten t/m 6 april, om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor onze school.

Alle scholen van NUOVO Scholengroep, dus ook Ithaka, zijn vanaf morgenochtend tot en met maandag 6 april gesloten; onze school dus ook. We realiseren ons daarbij terdege dat het sluiten van scholen een enorme impact heeft. Nu onze schoolgebouwen zijn gesloten, werken we hard aan continuering van het onderwijs op afstand. We gaan onze leerlingen via digitale middelen en/of huiswerkopdrachten zoveel mogelijk thuis laten werken. Dat wordt even omschakelen, maar we hebben inmiddels diverse technische middelen om ons onderwijs (gedeeltelijk) online te laten plaatsvinden.

Hoe we dat precies gaan doen, laten we uw zoon of dochter per mail of app weten.

Alle leerlingen blijven dus thuis, in ieder geval de komende drie weken.

Kinderen van ouders die werken in specifieke sectoren, kunnen een beroep doen op ondersteuning bij de opvang. Wij onderzoeken momenteel de exacte invulling daarvan. Komt u in aanmerking voor deze regeling, neem dan rechtstreeks contact op met de schoolleiding: dbrouwer@ithaka-isk.nl

De komende dagen volgen verdere updates over de schoolsluiting en het afstandsonderwijs. We zullen deze via mail en onze schoolsite communiceren. Specifieke vragen zijn altijd welkom bij de schoolleiding, mail daarvoor rechtstreeks met de directeur.

Ook interessant

We ontvangen signalen van leerlingen en ouders dat het thuiswerken goed gaat; dat de meeste leerlingen tevreden zijn over het inhoudelijk aanbod, de begeleiding en werkwijze. Maar we ontvangen vooral toch ook signalen – en dat voelen we zelf ook – dat we elkaar missen.

Lees verder

Gelukkig is er ook nog positief nieuws in deze moeilijke tijden. Want LOOT-leerling Bobbie Mulder heeft een wel heel bijzondere prijs ontvangen. Bobbie zit op het LRC in 3 gymnasium en is actrice in de VPRO-jeugdserie ‘De regels van Floor’. Dinsdag 31 maart heeft de serie een International Emmy Kids...

Lees verder