Update coronavirus: Ithaka sluit haar deuren en nu?

Het kabinet heeft besloten dat alle scholen nu hun deuren sluiten. Ook Ithaka gaat dicht. In dit bericht leest u wat dit betekent voor leerlingen. Ouders, verzorgers en leerlingen ontvangen ook per mail en app bericht.

Update 16/3 - 12:50 : We willen onze leerlingen waar mogelijk helpen om gezond te blijven én zich verder te ontwikkelen. Daarom organiseren we het onderwijs nu als volgt:

1) Dinsdagmiddag 17 maart kunnen leerlingen tot 16.00 uur hun laptop en andere (school)spullen uit hun kluisje halen. Belangrijk: doe dit alleen als je gezond bent.
Eventueel ontvangen leerlingen bericht van een docent dat er ook lesmateriaal klaar ligt om mee te nemen.

2) Vanaf woensdag 18 maart krijgen leerlingen les op afstand. Leerlingen ontvangen nog informatie hoe dit werkt.

15/3: Vandaag is door de regering bekendgemaakt dat alle scholen in Nederland vanaf morgen sluiten t/m 6 april, om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor onze school.

Alle scholen van NUOVO Scholengroep, dus ook Ithaka, zijn vanaf morgenochtend tot en met maandag 6 april gesloten; onze school dus ook. We realiseren ons daarbij terdege dat het sluiten van scholen een enorme impact heeft. Nu onze schoolgebouwen zijn gesloten, werken we hard aan continuering van het onderwijs op afstand. We gaan onze leerlingen via digitale middelen en/of huiswerkopdrachten zoveel mogelijk thuis laten werken. Dat wordt even omschakelen, maar we hebben inmiddels diverse technische middelen om ons onderwijs (gedeeltelijk) online te laten plaatsvinden.

Hoe we dat precies gaan doen, laten we uw zoon of dochter per mail of app weten.

Alle leerlingen blijven dus thuis, in ieder geval de komende drie weken.

Kinderen van ouders die werken in specifieke sectoren, kunnen een beroep doen op ondersteuning bij de opvang. Wij onderzoeken momenteel de exacte invulling daarvan. Komt u in aanmerking voor deze regeling, neem dan rechtstreeks contact op met de schoolleiding: dbrouwer@ithaka-isk.nl

De komende dagen volgen verdere updates over de schoolsluiting en het afstandsonderwijs. We zullen deze via mail en onze schoolsite communiceren. Specifieke vragen zijn altijd welkom bij de schoolleiding, mail daarvoor rechtstreeks met de directeur.

Ook interessant

Op donderdag 21 januari van 15.00 tot 20.30 uur is onze online Open Dag. Vanaf woensdag 20 januari 18.00 uur is onze speciale open dag website beschikbaar. De link naar die site is dan hier te vinden.

Lees verder

Open Lesmiddag

Trajectum College

Open lesmiddag Wil jij eens een middag meedraaien op het Trajectum College? Op dinsdag 26 januari en woensdag 3 februari van 13.30 uur - 15.30 uur zal er weer een open lesmiddag worden georganiseerd. Wij geven dan een aantal lessen je kan al je vragen stellen aan leerlingen en docenten....

Lees verder

Open lesmiddag (online)

Trajectum College

Open lesmiddagen (online) Je zit nu in groep 8 en je moet een belangrijke keuze gaan maken: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? We willen je graag helpen bij je keuze en nodigen je uit om je aan te melden voor de open lesmiddag! Tijdens de open...

Lees verder

Opnieuw kwam het kabinet op dinsdagavond 12 januari jl. met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder