Update 16 maart i.v.m. coronavirus

Beste ouders en leerlingen, Vanwege de maatregelen van de overheid blijven de scholen in ieder geval tot 6 april 2020 gesloten. Het Openbaar vmbo en Mavo Zeist heeft hierop het volgende bedacht, waarover wij jullie graag informeren:

Onderwijs

Zoals we in de vorige brief hebben gemeld, zullen de fysieke lessen niet doorgaan tot maandag 6 april. Om toch voor onderwijs te zorgen zal je vakdocent een studiewijzer opstellen voor de komende 3 weken. Deze studiewijzers zijn vanaf aanstaande woensdag zichtbaar in magister en op de schoolsite.

Het verzoek aan jullie is om je aan de studiewijzer te houden zodat je, zodra de school weer open is, geen achterstanden hebt. Aan ouders het verzoek hier ook enige vorm van zicht op te houden.


Stages klas 3 en 4 BB/KB

Ook de stages zullen tot de week van 6 april stilliggen. Meldt dit persoonlijk even bij jouw stagebegeleider.


LOB klas 4

Alle examenleerlingen moeten zich vóór 1 april 2020 hebben aangemeld voor een vervolgopleiding op het MBO. Een groot aantal heeft dat nog niet gedaan. Het kan zijn dat je nog naar een Open Dag of een Oriëntatiedag wilde gaan om zeker te zijn van je keuze, maar dat gaat niet meer lukken, omdat deze allemaal zijn komen te vervallen.

Daarom is het dringende advies van mevrouw Jobse, de decaan, om je aan te melden vóór 1 april voor de opleiding, waarvan jij denkt dat het je beste keuze is, ook als je nog erg twijfelt. Alle MBO’s geven aan dat er ook na aanmelding nog steeds adviesgesprekken kunnen plaats vinden en je nog van opleiding kunt wisselen. Geef dit ook aan op de DigitaalDoorstromDossier.

Het is daarnaast altijd mogelijk om contact op te nemen voor vragen over vervolgopleiding met mevrouw Jobse, door een email te sturen naar Bjobsenoteboom@ovmz.nl.


Boeken ophalen

Morgen is er gelegenheid om je boeken e.d. op te halen. Om dit enigszins gefaseerd te laten verlopen gaat dit volgens onderstaand schema.

09:00 - 09:10 B1A / K1A / K1B / M1A / M1B

09:15 - 09:25 B4A / B4B / M3A / M3B

09:30 - 09:40 B2A / K2A / K2B / O1A / O1B

09:45 - 09:55 B3A / B3B / M3B / M4B

10:00 - 10:10 K4A / K4B / K4C / M2A / M2B

10:15 - 10:25 K3A / K3B / K3C / M3C / M4C

Na morgen sluit de school en is het dus niet meer mogelijk om je boeken op te halen.


Communicatie

Heb je een vraag over de studiewijzer, mail dan rechtstreeks met je vakdocent. Hou verder de schoolsite en je schoolmail in de gaten voor updates.

Blijf in de tussentijd gezond en hopelijk zien we elkaar weer op 6 april.


Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder