U-DECIDE keert terug met tweede editie

Er komt een nieuwe editie van onderwijs-ontwerpweek U-DECIDE! Van 15 t/m 19 april 2024 stappen leerlingen van de NUOVO-scholen opnieuw uit hun comfortzone.

Samen met medeleerlingen van andere scholen, diverse opleidingsniveaus en verschillende sociaal-culturele achtergronden bedenken ze creatieve oplossingen voor vraagstukken in stad en regio Utrecht. In een levensechte setting leren de leerlingen hoe ze op democratische wijze invloed kunnen uitoefenen op hun omgeving. Dit keer komen zo'n 250 leerlingen van diverse achtergronden en leeftijden (12-18 jaar) samen op een nieuwe locatie: Kanaal30.

Vorig jaar was U-DECIDE een enorm succes. Toonaangevende organisaties zoals de NS, FC Utrecht, Bibliotheek Utrecht, de Stadsschouwburg en Bol.com vroegen de nieuwe generatie Utrechters om mee te denken over echte vraagstukken. Lees hier hoe de eerste editie van U-DECIDE verliep en ontdek welke creatieve oplossingen de leerlingen bedachten!

U-DECIDE geeft niet alleen meer betekenis aan het onderwijs voor de leerlingen; het is ook een week waarin docenten van alle NUOVO-scholen samen kennis, inspiratie en handvatten opdoen voor contextrijk en praktijkgericht leren. Benieuwd naar wat U-DECIDE voor jou als docent betekent? Kijk dan hier.

Meer informatie over de editie van 2024 volgt binnenkort op de website.

Ook interessant

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder

Open dag

Trajectum College

Woensdag 15 november van 15.00 - 20.00 uur is de eerste open dag van MPower, de nieuwe leerroute van Pouwer College en Trajectum College. Wil jij leren door te doen met levensechte opdrachten? Dan zijn wij de school voor jou!

Lees verder