Trajectum College gaat samenwerking aan met Stichting te Dromen

Stichting Durf te Dromen helpt jongeren hun talent te ontdekken Stichting Durf te Dromen richt zich op kinderen die wel wat hulp kunnen gebruiken met school en hun eigen ontwikkeling. Doel is dat iedereen zich optimaal kan ontplooien. En dat is in een wijk als Overvecht heel belangrijk. In de Special van Dreefnieuws vertelt hij over zijn eigen ervaringen: “Ik voel me thuis in Overvecht. Overvecht is een diverse multiculturele wijk. Een opkomende wijk met veel talent dat niet altijd gezien wordt. Ik ben zes keer bij FC Utrecht afgewezen. De zevende keer werd ik aangenomen. Het is de kunst om met tegenslag om te gaan. Als je een droom hebt, moet je er hard voor gaan.” Het team van Durf te Dromen is vanaf schooljaar 2022-2023 een samenwerking aangegaan met het Trajectum College en is in en om de school aanwezig . Zij zijn ook sinds 27 september 2020 te vinden in het buurtcentrum van sporthal De Dreef in Overvecht. Zoveel talent Volgens Redouan barst het in Overvecht van het talent, maar ontbreken vaak de juiste mensen om jongeren te begeleiden, schrijft hij op Facebook: Niemand kan ontkennen dat er problemen zijn, maar er zijn ook zoveel mooie, positieve gebeurtenissen, momenten en mensen. Energie en passie is niet het enige wat Overvecht nodig heeft, maar ook de kennis en kunde om een ander naar de volgende stap te helpen. Meer informatie: Redouan was te gast bij FUNX radio om over zijn nieuwe stichting te praten, luister het interview hier terug! Volg Stichting Durf te Dromen op Facebook, op Instagram (@stichting.dtd) en hou de website in de gaten. De gemeente Utrecht steunt Stichting Durf te Dromen in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Stichting Durf te Dromen heeft zich tijdens de startdag van het Trajectum College gepresenteerd en uitgelegd hoe zij kunnen bijdragen aan ons betekenisvol onderwijs op Trajectum College. Collega’s van St. DtD zullen dagelijks met zijn vieren aanwezig zullen zijn op school. Zij zullen vooral actief zijn op de leerpleinen en waar nodig, in de klas. Op het rooster van de leerlingen staat ook wanneer zij ingeroosterd staan voor huiswerkbegeleiding of ondersteuning bij de verschillende vakken.

Vul hier uw eigen inhoud in.

Ook interessant

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder

Open dag

Trajectum College

Woensdag 15 november van 15.00 - 20.00 uur is de eerste open dag van MPower, de nieuwe leerroute van Pouwer College en Trajectum College. Wil jij leren door te doen met levensechte opdrachten? Dan zijn wij de school voor jou!

Lees verder