Trajectum College gaat samenwerking aan met Stichting Durf te Dromen

Stichting Durf te Dromen richt zich op kinderen die wel wat hulp kunnen gebruiken met school en hun eigen ontwikkeling. Doel is dat iedereen zich optimaal kan ontplooien. En dat is in een wijk als Overvecht heel belangrijk.

Stichting Durf te dromen gaat samenwerking aan met het Trajectum College

Stichting Durf te Dromen helpt jongeren hun talent te ontdekken

Stichting Durf te Dromen richt zich op kinderen die wel wat hulp kunnen gebruiken met school en hun eigen ontwikkeling. Doel is dat iedereen zich optimaal kan ontplooien. En dat is in een wijk als Overvecht heel belangrijk. In de Special van Dreefnieuws vertelt hij over zijn eigen ervaringen:

“Ik voel me thuis in Overvecht. Overvecht is een diverse multiculturele wijk. Een opkomende wijk met veel talent dat niet altijd gezien wordt. Ik ben zes keer bij FC Utrecht afgewezen. De zevende keer werd ik aangenomen. Het is de kunst om met tegenslag om te gaan. Als je een droom hebt, moet je er hard voor gaan.”

Het team van Durf te Dromen is vanaf schooljaar 2022-2023 een samenwerking aangegaan met het Trajectum College en is in en om de school aanwezig . Zij zijn ook sinds 27 september 2020 te vinden in het buurtcentrum van sporthal De Dreef in Overvecht.

Zoveel talent

Volgens Redouan barst het in Overvecht van het talent, maar ontbreken vaak de juiste mensen om jongeren te begeleiden, schrijft hij op Facebook:

Niemand kan ontkennen dat er problemen zijn, maar er zijn ook zoveel mooie, positieve gebeurtenissen, momenten en mensen. Energie en passie is niet het enige wat Overvecht nodig heeft, maar ook de kennis en kunde om een ander naar de volgende stap te helpen.

Meer informatie:

Redouan was te gast bij FUNX radio om over zijn nieuwe stichting te praten,luister het interview hier terug!

Volg Stichting Durf te Dromen opFacebook, opInstagram (@stichting.dtd) en hou dewebsite in de gaten.

De gemeente Utrecht steunt Stichting Durf te Dromen in het kader van de wijkaanpakSamen voor Overvecht.

Stichting Durf te Dromen heeft zich tijdens de startdag gepresenteerd en uitgelegd hoe zij kunnen bijdragen aan ons betekenisvol onderwijs op Trajectum College. Zo hebben jullie afgelopen week kennis gemaakt met de collega’s die dagelijks met zijn vieren aanwezig zullen zijn op school. Zij zullen vooral actief zijn op de leerpleinen en waar nodig, in de klas. Op het rooster van de leerlingen staat ook wanneer zij ingeroosterd staan voor huiswerkbegeleiding of ondersteuning bij de verschillende vakken.Vul hier uw eigen inhoud in.

Ook interessant