Toch online thuisonderwijs vanaf 4 januari

Ondanks ons eerdere bericht op 15 december, is nu besloten dat ook Ithaka tijdens de lockdown dicht is. Waarom en wat dit voor onze leerlingen betekent, leest u hier.

De regering is vanaf het begin van de lockdown niet erg duidelijk geweest of Ithaka nu wel of niet dicht moest gaan. Eerst wel, dan weer niet en nu misschien toch wel weer. Maar dan gedeeltelijk.

Het bestuur van de NUOVO scholen heeft daarom besloten, dat Ithaka vanaf maandag 4 januari tot 17 januari dicht gaat. Alleen voor leerlingen die echt niet zo lang thuis kunnen zijn - en dan moet het wel echt nodig zijn – wordt een aangepast programma op school gemaakt.

Waarom nu toch dicht?

Van de leerlingen van Ithaka wordt verwacht dat zij – net als andere leerlingen in Nederland – helpen het coronavirus te bestrijden. Het helpt, als je maar met weinig mensen in contact komt. Dus niet in de bus of in de trein zit. En niet bij andere leerlingen en docenten in de buurt bent. Niet leuk, wel nodig.

Wat betekent dit voor de Ithaka leerlingen?

Maandag 4 januari is de school gesloten voor alle leerlingen.

Zij krijgen op die dag van hun mentor te horen hoe hun rooster er de komende weken uitziet. Voor de meeste leerlingen is dat een rooster met lessen online. We blijven wel praktijklessen geven op school voor twee groepen. En ook de groep van leerlingen die in december is begonnen, krijgt nog les op school. Verder zal je het bericht van je mentor moeten afwachten.

Thuistasje

Sommige leerlingen hebben een tasje mee naar huis genomen met schoolspullen. Dat gaan we gebruiken, zo lang je thuis onderwijs krijgt. Als je nog niet zo’n tasje hebt, hoor je van je mentor of je er nog een krijgt. En wanneer je dat kan halen. Maar in ieder geval niet op maandag 4 januari.

Wanneer u vragen hebt, kunt u/kan je contact opnemen met een van de mentoren of mailen naar info@ithaka-isk.nl.

Laten we hopen dat de lockdown niet langer dan twee weken duurt en dat we elkaar dan weer kunnen zien.

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder