SkateKeet (15) wint goud op EK in Rusland!

Ze is niet meer te stoppen. LOOT-leerling Keet Oldenbeuving is in Rusland Europees kampioen skateboarden geworden.

Ze is niet meer te stoppen. LOOT-leerling Keet Oldenbeuving is in Rusland Europees kampioen skateboarden geworden. Ze was de beste op het onderdeel street. Vorige maand nog werd ze Nederlands kampioen. Vader Henno: “Als ze maar top 3 rijdt, dacht ik. Dat lijkt me zo tof voor haar, en dat verdient ze gewoon. Maar ik had niet verwacht dat ze daar zou weglopen met een eerste plek. Geweldig! Dit is toch wel de mooiste prijs die ze tot nu toe gewonnen heeft.”

Skateboarden is volgend jaar voor het eerst een officiële sport op de Olympische Spelen en de kans wordt steeds groter dat Keet daar ook bij is. Daarom blijft ze de komende tijden druk trainen. Over twee weken vertrekt ze opnieuw voor een kwalificatiewedstrijd in Rio de Janeiro. En ondertussen volgt ze ook nog een aantal schoolvakken, ze doet gespreid examen vanwege haar topsport. Keet: “Ik vind het allemaal heel leuk, dus ik kijk eigenlijk vooral heel erg uit naar de komende tijd!”

En het LRC kijkt met haar mee! We vinden je een kanjer, zet hem op en voor nu nog even genieten van de overwinning: gefeliciteerd!

Foto: Instagram Keet

Ook interessant