Rijke Ruimte geopend door de rector

Maandag 28 oktober was de dag dat onze rector Frank Spijkers de officiële opening verricht heeft van de Rijke Ruimte; het is een voormalig leslokaal dat door BPS-leerlingen omgetoverd is in een werkruimte voor verrijking, verbreding en verdieping, maar natuurlijk ook voor gezellige ontmoetingen tussen hoogbegaafden. Veel ouders die aanwezig waren bij de informatiebijeenkomst over BPS hebben ook even een blik geworpen in de gezellig ingerichte BPS-werkplaats.

Inmiddels hebben de eerstejaars BPS-ers hun introductie over deBegaafdheidsprofielSchool erop zitten en zijn met hun BPS-coach begonnen aan het verder invullen en uitvoeren van hun Talentplan.

Ook de tweedejaars en hoger zijn in gesprek gegaan met hun eigen coach en maken nu tijd vrij in hun reguliere lessen om de uitvoering van zelfgekozen onderzoeksopdrachten en projecten te kunnen invullen.Het is een spannend en uitdagen traject wat we zijn ingegaan met elkaar!

Voor getalenteerde leerlingen uit groep 8 worden in december en januari de zogenaamde Rijke Middagen aangeboden, waar ook de BPS-gedachte wordt uitgedragen in verschillende modules over taal, onderzoek doen en creatief denken. In totaal verwachten we rond de 100 kinderenom kennis temaken met de werkwijze van BPS.

En voor wie meer wil weten, is er op donderdag 16 januari de informatieavond overhet OLZ als begaafdheidsprofielschool.

Wij bouwen aanBPS..!

Ook interessant

Afgelopen maand hebben veel leerlingen van Mavo Doorn een vlog opgenomen om te laten zien hoe het er aan toe gaat op onze school is. Bam heeft ook een vlog gemaakt, maar compleet in het Duits. Hij laat hier zien dat Mavo Doorn niet alleen een hele leuke school is,...

Lees verder

Wij zijn een sportieve school en daar zijn we trots op! Samen in een veilige omgeving op een actieve manier bewegen, daar gaat het om bij ons . En dat zie je terug in de lessen LO (Lichamelijke Opvoeding) die onze leerlingen volgen. De sectie LO maakte de volgende video...

Lees verder

Run-uur

Mavo Doorn

Het Run-uur is een flex-uur, dat je net als andere flex-uren iedere week kunt inplannen. Tijdens het Run-uur ga je met andere leerlingen en enkele collega's lekker hardlopen. Een beter begin van de schooldag is er niet. Meneer Lindijer maakte een filmpje waarin dat wel duidelijk werd!

Lees verder