16 - Dec - 2021

Quarantaineregels kerstvakantie

Er is veel aandacht voor de coronamaatregelen rond de kerst- en nieuwjaarsperiode. De scholen voor basisonderwijs sluiten een week eerder, maar als voortgezet onderwijs werken we ons programma af.

We kijken allemaal uit naar een moment van ontspanning. Geniet daarom maximaal van je vakantie. Net als in vorige vakanties herhalen we daarbij de oproep om hoogrisiciogebieden te mijden. Momenteel is bijvoorbeeld zuidelijk Afrika een probleemregio, vanwege de omikron-variant. Als er toch vakantie wordt gevierd in een risicogebied, meld dat dan vooraf bij de schoolleiding. Vermeld daarbij naam, klas en geplande datum van terugkomst.

Na een vakantie in risicogebied ga je in quarantaine en mag je niet op school komen. Houd daar dringend rekening mee bij het boeken van je vakantie.

Mondkapjes en zelftesten

Sinds eind november zijn de mondkapjes weer verplicht in het voortgezet onderwijs. Neem dus een mondkapje mee naar school en draag dit ook. Mondkapje vergeten? Zolang de voorraad strekt, zijn mondkapjes ook op school verkrijgbaar.

Alle leerlingen moeten dus een mondkapje op als ze door de school lopen. Zittend in de klas mag dit af. We begrijpen dat iedereen aan de terugkeer van deze maatregel moet wennen, maar het is belangrijk dat we ons hier echt aan houden.

Ook interessant