15 - Jan - 2022

Quarantaineregels en mondkapjesadvies

Beste leerling en ouder(s)/verzorger(s),

Gisteravond heeft het nieuwe kabinet een lichte versoepeling van de huidige lockdown aangekondigd. Bij ons op school blijft veel ongewijzigd, maar we vragen toch jullie aandacht voor de volgende regels en adviezen:

§ Huisgenoten en nauwe contacten gaan in quarantaine, tenzij ze korter dan acht weken geleden corona hebben gehad of meer dan een week geleden een boostervaccin hebben gekregen. Op deze website kun je checken of je in quarantaine moet: quarantainecheck.rijksoverheid.nl/nl/jouw-situatie.

§ We dragen in de school nog steeds een mondkapje als we ons verplaatsen in de gangen of de aula. Daarnaast geldt het advies ook een mondkapje te dragen overal waar het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden, zowel binnen als buiten. Ook wordt nu geadviseerd om wegwerpmondkapjes te dragen; stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden.

We handhaven het advies om twee keer per week een zelftest te doen. Bij een positieve uitslag ga je direct in quarantaine en breng je school op de hoogte, zodat wij iedereen kunnen informeren. Mocht vervolgens blijken dat de test bij de GGD negatief uitvalt, dan stellen we de nauwe contacten hiervan op de hoogte en vervallen alle quarantainemaatregelen. Is de test negatief, maar heb je wel klachten, laat je dan alsnog testen bij de GGD. In de tussentijd ben je welkom op school. Wel blijf je dagelijks testen totdat de klachten voorbij zijn.

Met vriendelijke groet,

mede namens het college van bestuur van NUOVO Scholen en het team OVMZ

Douwe Brouwer

Directeur OVMZ



Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder