Politiek? Deze groep 8'ers kennen nu alle ins en outs!

Vorige week dinsdagavond hadden we weer een goedgevulde aula! Ouders, broertjes & zusjes en opa’s & oma’s kwamen kijken naar de presentaties...

Vorige week dinsdagavond hadden we weer een goedgevulde aula! Ouders, broertjes & zusjes en opa’s & oma’s kwamen kijken naar de presentaties van de bijna 100 basisschoolleerlingen die dit jaar meededen aan de Junior Academie (een lessenreeks van twee keer tien weken waarin talentvolle groep 8 leerlingen uit de regio meer leren over populatiebiologie (reeks 1) en de politiek in Nederland (reeks 2).

De leerlingen hebben de afgelopen weken alle ins en outs van de politiek bestudeerd. Regeerakkoorden werden gesloten en op posters gepresenteerd. De politieke kennis werd getest door middel van een quiz voor ouders en leerlingen. (Waarbij de leerlingen nipt wonnen van de ouders, wat bijzonder is want de ouders hadden een hulplijn in hun midden; politiek verslaggever Xander van der Wulp zat ook in zaal.) En er werd gedebatteerd alsof het leven er vanaf hing. De Junior Academie is hiermee voor dit jaar weer afgesloten. Volgend jaar gaan we er weer wat moois van maken!

Ook interessant