03 - Oct - 2022

Open dag en open lesmiddag

Wat leuk dat je interesse hebt in X11! Op zaterdag 19 november laten we je van 10 tot 15 uur graag de school zien op onze locatie aan de Vondellaan. Zit je in groep 8 en lijkt het je leuk om daarna nog verder kennis te maken met de school, kom dan ook langs op dinsdag 29 november van 15.30 tot 17 uur op onze open lesmiddag. Schrijf je daarvoor in via de link in dit artikel.

Open dag 19 november 10-15 uur

Op open dagen laten we zien hoe ons onderwijs eruitziet. Welke vakken krijg je? Hoe werk je met Photoshop of met een 3D-printer? Wat leer je bij theater of bij Engels? Op een open dag kan je in gesprek met docenten en met leerlingen. Je kan vragen stellen over huiswerk of ondersteuning of over welke projecten we allemaal doen. De afgelopen jaren waren we steeds gedwongen om de open dag online te doen. We hopen dat dat dit jaar niet hoeft, maar dat weten we uiteraard pas kort van tevoren. De online open dagen hebben wel veel beeldmateriaal opgeleverd. Hierdoor kan je als je wil nu ook al een beetje zien hoe ons onderwijs eruitziet. Kijk daarvoor op https://www.opendagx11.nu/. Je hoeft je niet vooraf op te geven voor de open dag van 19 november.

Open lesmiddag 29 november 15.30-17 uur voor leerlingen uit groep 8

Zit je in groep 8 en heb je interesse om echt naar X11 te komen, kom dan vooral ook langs op de open lesmiddag. Op een open lesmiddag ga je met andere leerlingen uit groep 8 werken aan een creatieve opdracht. Zodoende leer je een beetje hoe we werken op X11 en je kan dan nog wat beter aanvoelen of het voor je past. Een docent van X11 kijkt ook samen met je naar je portfolio. Een portfolio is een moeilijk woord voor gevarieerd creatief werk dat je bij elkaar verzamelt en meeneemt naar de open lesmiddag. De docent bespreekt met jou waar je trots op bent, wat misschien een volgende keer anders zou willen doen. Zorg dat je portfolio bestaat uit digitaal werk en ‘gewoon’ creatief werk. Tips voor je portfolio vind je via deze link. Naar aanleiding van de creatieve opdracht en het portfoliogesprek geven wij je een advies of we denken dat het ontwerpen en maken op X11 bij je past. We vragen alle leerlingen die zich willen aanmelden langs te komen op een open lesmiddag. Voor de open lesmiddag van 29 november kan je je aanmelden via deze link. Later gedurende het schooljaar zullen nog meer open lesmiddagen volgen.

Nauwelijks instroom in leerjaar 2 en hoger

Momenteel is de situatie op X11 zo dat we met het huidige leerlingenaantal geen ruimte meer hebben om leerlingen aan te nemen. Dat betekent dat het in huidige en komende schooljaar het helaas nauwelijks mogelijk is om in te stromen als je nu op een andere school voor voortgezet onderwijs zit. Alleen onder bijzondere omstandigheden kan hier een andere afweging gemaakt worden. Mocht je het op prijs stellen vinden om op de hoogte gebracht te worden als deze situatie verandert, laat dan je gegevens achter via dit formulier.

Vragen

Mocht je vragen hebben over de open dag of over de open lesmiddagen, stuur ons gerust een berichtje. Dat kan naar openlesmiddag@x11.nu. Hopelijk tot snel!

Ook interessant

Ben je helaas uitgeloot bij de school van je eerste keuze? We begrijpen natuurlijk dat je teleurgesteld bent. Misschien is het Openbaar Lyceum Zeist interessant voor jou. Er is nog voldoende plaats in havo, havo/vwo, vwo en gymnasium. Op vrijdag 31 maart en dinsdag 4 april ontvangen we je graag...

Lees verder

Het is belangrijk om de eindexamens goed voor te bereiden. Om leerlingen daarbij te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van de inhoud van alle examens. Let op: in dit overzicht staan alle vakken, dus ook vakken die jij misschien zelf niet hebt.

Lees verder

Of het nu om houtbewerken, fotografie, muziek, programmeren of voetbal gaat: op Ithaka ISK kunnen leerlingen, ouders van leerlingen of docenten zelf een club starten.

Lees verder