Open dag 17 januari

Wil je graag meer informatie over de open dag aanstaande zondag? Kijk dan hier!

We zijn ontzettend blij dat we jullie zondag online kunnen verwelkomen op onze school. De open dag zal te bezoeken zijn via een speciale website: www.opendagacademietien.nl. Als je het leuk vindt, kan je alvast een kijkje nemen, maar let op, aan deze website wordt nog gewerkt!

Uiteraard is deze open dag anders dan anders, maar we hebben ons best gedaan er een compleet programma van te maken. Zo kun je verschillende sessies volgen waarin onze visie duidelijk wordt. Daarnaast zijn er natuurlijk de vakken waar je korte lesjes kan bijwonen. Je ziet door middel van een rondleiding hoe onze school eruitziet en je kunt zelfs het nieuwe gebouw al bekijken met de 360 graden beelden van de architect. Uiteraard is er ook tijd voor een persoonlijke kennismaking en hebben jullie de mogelijkheid om alle vragen te stellen die je nog hebt.

Om deze open dag zo goed mogelijk te benutten, raden wij aan om de website te bezoeken vanaf het hele uur (12.00 – 13.00 – 14.00 – 15.00). Op die manier kun je de open dag route precies volgen en mis je dus niks! We hebben een blokkenschema gemaakt om jullie op weg te helpen.

Ook interessant

Wiskunde is echt een vak waarvoor veel oefening nodig is. Daardoor kan het lijken of wiskunde vooral sommetjes doen is en niet zo veel met het echte leven te maken heeft. De afgelopen tijd hebben de leerlingen van 3 havo zich beziggehouden met wiskunde in de natuur en kunst.

Lees verder

13 en 14 februari was een geweldig schaatsweekend voor jong en oud. Bij ijsbaan De Watertoren, gelegen naast Pouwer College, waren zaterdag 250-300 en zondag 350-400 bezoekers, waarvan veel kinderen die voor het eerst op de schaats gestaan hebben.

Lees verder

In de derde en vierde klas van het praktijkonderwijs richt een leerling zich steeds meer op het werk dat hij of zij leuk vindt. Dat gebeurt met branchegerichte cursussen van twee tot vier uur per week. Bijvoorbeeld werk in een winkel of werken in de keuken. Bij zo'n cursus hoort...

Lees verder