Onvergetelijke en feestelijke ‘drive thru’ diplomering

Voor onze examenklasleerlingen kreeg afgelopen week een bijzondere tijd (examenperiode-zonder-examen...) een bijzondere afsluiting. Met een ‘drive-thru’ diplomering werden onze geslaagden letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Ze hadden er recht op!

Bij de uitnodiging zaten twee opdrachten:zoek uit hoeveel familieleden in een auto passen én kom met een uniek voertuig, of versier de auto zodanig dat er geen misverstand over bestaat wie z’n diploma komt halen! Dat bleek nietaandovemans oren gericht.Een grote variatie aan klassieke,unieke, kleurrijke engepimpte auto’s passeerde de stationnetjes op ons landgoed, waar zemetvideoboodschappen, muziek en versnaperingen feestelijk werden onthaald. Drie momenten vormden het hoogtepunt van de uitreiking; de rode loper, het tekenen van het diploma én de speech van de mentor.

Als organisatie weet je achteraf pas of het gevoel over is gekomen. Dankbaar zijn we voor de mooie woorden die ons na de avonden bereikten.Ter illustratie: “Wat een ontzettend leuke diploma-uitreiking, complimenten voor het enthousiasme van alle deelnemers. Vond vooral het persoonlijke element erg mooi.Super knap bij zo veel leerlingen!”, schreef een ouder.

We kijken terug op twee geslaagde avonden waarin we ons uiterste best hebben gedaan om elke leerling het afscheid te gevendat hij of zij verdiende.Dit kon niet zonder de hulp van vele collega’s en het enthousiasme van vele ouders. Bij dezen onze oprechte waarderingen dank voor eenieders aandeel!

Ook interessant

Wiskunde is echt een vak waarvoor veel oefening nodig is. Daardoor kan het lijken of wiskunde vooral sommetjes doen is en niet zo veel met het echte leven te maken heeft. De afgelopen tijd hebben de leerlingen van 3 havo zich beziggehouden met wiskunde in de natuur en kunst.

Lees verder

13 en 14 februari was een geweldig schaatsweekend voor jong en oud. Bij ijsbaan De Watertoren, gelegen naast Pouwer College, waren zaterdag 250-300 en zondag 350-400 bezoekers, waarvan veel kinderen die voor het eerst op de schaats gestaan hebben.

Lees verder

In de derde en vierde klas van het praktijkonderwijs richt een leerling zich steeds meer op het werk dat hij of zij leuk vindt. Dat gebeurt met branchegerichte cursussen van twee tot vier uur per week. Bijvoorbeeld werk in een winkel of werken in de keuken. Bij zo'n cursus hoort...

Lees verder