OLZ doet mee aan Zeister scholierendebat

Op 12 februari organiseerde de gemeente Zeist het Zeister Scholierendebat georganiseerd. En wij waren erbij! Vier leerlingen uit havo 4 hebben voor de eer van het OLZ gesproken en gestreden.

Op 12 februari organiseerde de gemeente Zeist het Zeister Scholierendebat . En wij waren erbij! Vier leerlingen uit havo 4 hebben voor de eer van het OLZ gesproken en gestreden. In de eerste spreekronde hebben Okke Rollingswier en Merijn Baan plannen gepresenteerd om Zeist klimaatbestendig te maken. Waterpleinen, gekleurd asfalt of waterpunten, het zijn allemaal oplossingen voor de verwachte hitte en droogte.

Tijdens de tweede spreekronde hebben Caspar Hajari en Sterre van der Velden een plan verdedigd voor een nieuw evenemententerrein bij het Hertenkamp. Waar de ene school koos voor een evenemententerrein in de oude V&Dm kozen Sterre en Caspar voor een verspreide aanpak met kleinere locaties. Het is uiteindelijk hun voorstel dat is aangenomen door de aanwezige partijen. Ondanks de kwaliteiten van onze leerlingen moesten we dit jaar genoegen nemen met een enigszins geflatteerde derde plaats.

Ook interessant