Olympic Moves: Atlethiek

Zowel onze onderbouw als bovenbouw behaalden successen bij het onderdeel athletiek

Atletiek onderbouw: Onder leiding van Juul en Tobias gingen onze atletiekers van de onderbouw als een speer. De jongens en de meiden waren bij de sprint de snelste leerlingen van hun groep. De jongens wonnen zelfs de aflossing. Al hadden al deze sterke prestaties geen invloed op de eindstand van de meerkamp. Met een mooie 5de plek voor de jongens en de 6de plek voor de meisjes. Deze toppers hebben alles gegeven en een leuke dag beleefd.

Atletiek bovenbouw: In Ede gingen de toppers van onze bovenbouw de strijd aan met teams uit heel Nederland. Onze sterkste onderdelen waren het verspringen en de loopnummers. In de reeksen van de 100M werden onze jongens eerste. In de 4x100 estafette bliezen ze iedereen omver. Ze hadden zelfs de tijd om bij de voorlaatste wissel even een foutje te corrigeren en 50 meter voor de streep al wat gas terug te nemen. Het deed menig toeschouwer langs de kant terug denken aan het Jamaicaanse team dat tussen 2008 en 2016 iedereen in de vernieling liep. Als je dit zo leest zou je denken dat VOLT! Toekomstmakers met de vingers in de neus de eerste prijs binnensleepte, maar niets is minder waar. Bij het Vortex-werpen gingen we de mist in waardoor we op de 2de plaatst strandden. Wat zeker een zeer mooie prestatie is, als we er bij vermelden dat Bram uit leerjaar twee ook in het team zat en op de meeste onderdelen mee bovenaan eindigde. Dit belooft veel goeds voor de toekomst.

Ook interessant

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder

Open dag

Trajectum College

Woensdag 15 november van 15.00 - 20.00 uur is de eerste open dag van MPower, de nieuwe leerroute van Pouwer College en Trajectum College. Wil jij leren door te doen met levensechte opdrachten? Dan zijn wij de school voor jou!

Lees verder