17 - Dec - 2020

Nieuwe lockdown per 16 december

Op maandagavond 14 december heeft het kabinet een stevige aanscherping van de coronamaatregelen afgekondigd. Helaas zijn de besmettingen niet genoeg gedaald en geldt in Nederland de komende weken een strengere lockdown. Dat betekent dat de schoolgebouwen per woensdag 16 december grotendeels dicht zijn en we opnieuw zijn overgeschakeld naar onderwijs op afstand.

Bij NUOVO zijn we goed voorbereid op de nieuwe lockdown en werken we intensief samen om de continuïteit van ons onderwijs te waarborgen. In deze nieuwe schoolsluiting zijn er diverse uitzonderingen, bijvoorbeeld voor (voor)examenleerlingen, praktijkvakken en onderwijs aan nieuwkomers en kwetsbare leerlingen. We inventariseren alle effecten daarvan; onze scholen informeren de betrokken ouders en leerlingen aanvullend.

Bij de NUOVO Scholen zagen we de afgelopen periode een wisselend beeld in de verspreiding van het COVID-virus, qua besmettingen en de impact daarvan op ons onderwijs. De periode tot aan de kerstvakantie gebruiken we om de volledige omschakeling naar online thuisonderwijs verder voor te bereiden. Na de kerstvakantie starten we het nieuwe jaar 2021 met frisse moed; vooralsnog tot 18 januari blijven onze gebouwen grotendeels gesloten.

Ook interessant

Na het succes van de zomer- en herfstschool is er in de meivakantie voor leerlingen van Ithaka ook een lenteschool! Koken, muziek of virtual reality. Waar wil jij meer van weten? Schrijf je snel in!

Lees verder

Op X11 vinden we het belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn en blijven over wat er goed gaat, wat verbeterd zou kunnen worden en waar we de komende jaren naartoe gaan. Hierom organiseren we in mei en juni 2021 gesprekstafels voor leerlingen, medewerkers en ouders. In dit artikel...

Lees verder

School hoort een veilige en prettige omgeving te zijn voor iedereen. De tijd die je op school doormaakt herinner je je leven lang, mede omdat je ontzettend bezig bent met wie je bent en belangrijke vriendschappen aangaat. We voelen op X11 een grote verantwoordelijkheid voor het waarborgen van sociale veiligheid....

Lees verder