15 - Oct - 2020

Mondkapjes verplicht op school!

Beste leerlingen, ouders/verzorgers, Afgelopen dinsdagavond heeft premier Rutte een verscherping van de coronamaatregelen afgekondigd. Deze aanvullende maatregelen zijn inmiddels ingegaan. Gelukkig kunnen we in het voortgezet onderwijs vooralsnog doorgaan met het verzorgen van grotendeels fysiek onderwijs.

De komende vier weken geldt in Nederland een gedeeltelijke lockdown. We gaan samen ons gedrag veranderen om het virus te bestrijden. We beperken onze contacten. We kijken kritisch naar ventilatie en binnenklimaat. Veiligheid staat voorop. En we slepen elkaar door deze ingewikkelde periode. NUOVO doet alles om de continuïteit van ons onderwijs te waarborgen. Als scholen werken we intensief samen en delen waar nodig medewerkers, faciliteiten en fysieke ruimte.

Mondkapje verplicht

Belangrijk nieuws uit de persconferentie: er komt een verplichting op het dragen van het mondkapjein alle publieke binnenruimtes. Dit is ook van toepassing op het onderwijs.Al onze medewerkers en leerlingen moeten daarom een niet-medisch mond/neus-masker dragen bij alle bewegingen binnen het schoolgebouw. Dus bij het binnenkomen en weggaan, tijdens wisselingen van lokaal, naar de kantine, et cetera.

Het voelt raar en ongemakkelijk, zo’n masker. We hebben inmiddels al even kunnen wennen aan het dragen van een mondkapje in de school. Maar met ingang van maandag 26 oktober is het bij ons niet meer alleen een dringend advies. We stellen na de herfstvakantie het mondkapje verplicht. Deze nieuwe maatregel voeren we in op alle NUOVO scholen; dit is afgestemd met onze gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. Leerlingen of collega’s die vanwege medische redenen geen mondkapje kunnen dragen, overleggen daarover met de schoolleiding.

Het dragen van mondkapjes is nadrukkelijk een aanvulling op de basisregels en geen vervanging daarvan. Het blijft dus van belang om afstand te houden, handen te ontsmetten, in de ellenboog te hoesten en thuis te blijven bij klachten.

Leerlingen moeten hun eigen mondkapje mee naar school nemen en het bij het betreden van het schoolgebouw opzetten. Tijdens de les mag het mondkapje af.

Vakantiebestemming

We herhalen onze dringende oproep om in de komende herfstvakantie rode en oranje gebieden te mijden. Als er toch vakantie wordt gevierd in een risicogebied, meld dat dan via het centrale mailadres herfstvakantie@NUOVO.eu. Vermeld naam, school en datum van terugkomst. Na vakantie in een rode of oranje bestemming ga je tien dagen in quarantaine. Je kunt dan niet op school komen.

Verder sluiten we ons aan bij de dringende oproep van de regering om in de komende herfstvakantie het aantal vervoersbewegingen zoveel mogelijk te beperken en drukte te mijden.

Coronanieuws online

De nieuwste berichten over COVID19 en bijbehorende maatregelen staan steeds op de centrale website van NUOVO, zie nuovo.eu/corona.

We wensen iedereen een veilige en ontspannen herfstvakantie.

Met vriendelijke groeten,

Mede namens het College van Bestuur van NUOVO Scholen,

Leon de Wit en Jonne Gaemers

Naima Rahmouni

Directeur a.i.

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder