15 - Oct - 2020

Mondkapje verplicht

Op dinsdag 13 oktober heeft premier Rutte een verscherping van de coronamaatregelen afgekondigd. Deze aanvullende maatregelen zijn inmiddels ingegaan. Gelukkig kunnen we in het voortgezet onderwijs vooralsnog doorgaan met het verzorgen van grotendeels fysiek onderwijs.

Belangrijk nieuws uit die persconferentie: er komt een verplichting op het dragen van het mondkapje in alle publieke binnenruimtes. Dit is ook van toepassing op het onderwijs. Al onze medewerkers en leerlingen moeten daarom een niet-medisch mond/neus-masker dragen bij alle bewegingen binnen het schoolgebouw. Dus bij het binnenkomen en weggaan, tijdens wisselingen van lokaal, naar de kantine, et cetera.

Met ingang van maandag 26 oktober gaat het bij de NUOVO Scholen dus niet meer alleen om een dringend advies. We stellen na de herfstvakantie het mondkapje verplicht. Deze nieuwe maatregel voeren we in op al onze scholen; dit is afgestemd met onze gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. Leerlingen of medewerkers die vanwege medische redenen geen mondkapje kunnen dragen, overleggen daarover met de schoolleiding.

Het dragen van mondkapjes is nadrukkelijk een aanvulling op de basisregels en geen vervanging daarvan. Het blijft dus van belang om afstand te houden, handen te ontsmetten, in de ellenboog te hoesten en thuis te blijven bij klachten. Leerlingen moeten hun eigen mondkapje mee naar school nemen en het bij het betreden van het schoolgebouw opzetten. Tijdens de les mag het mondkapje af.

Ook interessant

Opnieuw kwam het kabinet op dinsdagavond 12 januari jl. met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder

Opnieuw kwam het kabinet gisteravond met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder