20 - May - 2021

Maatschappelijke stage Mavo 3

Ook dit jaar stond natuurlijk de maatschappelijke stage van MAVO 3 weer op het programma, maar zoals zoveel zaken moest ook hier als gevolg van corona een andere invulling aan gegeven worden.

OVMZ heeft die andere invulling gevonden in een samenwerking met het Meander Omnium en de gemeente Zeist.

In Zeist wordt gewerkt aan een betere woon- en leefomgeving voor de bewoners van de wijk Vollenhove. OVMZ heeft de behoefte gevoeld om hier een bijdrage aan te leveren omdat ook veel van onze leerlingen afkomstig zijn uit deze woonwijk. Samen met het project 'Vollenhove vooruit' , Meander Omnium, de gemeente Zeist en het OVMZ is gekeken waar de behoefte op dit moment ligt en waar onze school een bijdrage aan kan leveren. Deze bijdrage is met name rondom en in de tijdelijke ontmoetingsruimte ‘t Laantje. De plek waar het de bedoeling is dat jong en oud op een positieve manier bij elkaar kan komen.

De onderwerpen die aan bod gaan komen zijn o.a. het bekleden van stoelen voor in het buurthuis, het koken van soep voor bewoners, het schilderen van een buitenmuur, het opruimen en opschonen van het omliggende plein, het bouwen van insectenhuizen en nog veel meer. Dit alles is door een professionele filmploeg vastgelegd en een aantal leerlingen kregen de mogelijkheid om in een studio de film op een professionele manier te monteren om er uiteindelijk een mooie presentatie voor op school van te maken.

Donderdag 19 mei heeft Wethouder Marcel Fluitman het startsein gegeven voor onze samenwerking.

Het is nu al een enorm succes!

Ook interessant