15 - Apr - 2024

LRC wordt duurzamer, binnen en buiten de school!

Op het LRC wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Dit gebeurt op meerdere fronten. Eén daarvan is onze actieve klimaatclub. De leerlingen van deze club hebben onlangs een les gegeven aan de brugklassers over duurzaamheid en de rol van de klimaatclub binnen de school. Daar kwamen veel enthousiaste reacties op! Maar niet alleen in de school, ook daarbuiten zijn docenten en leerlingen van het LRC druk bezig met duurzame ontwikkeling. Hun deelname aan LAB18 was daar een mooi voorbeeld van.

Samen met ruim 20 leerlingen van andere scholen, docenten en deskundigen gingen de leerlingen aan de slag met de opdracht: ‘Maak een gedragscampagne voor de supporters van FC Utrecht. Doel: ze bewust maken van het feit dat de club duurzaam gedrag belangrijk vindt en dat het eigen gedrag van supporters hierbij kan helpen.’

De leerlingen gingen vervolgens aan aantal dagen fanatiek aan de slag met het bedenken van plannen. Ze werden opgedeeld in teams. Het team media leerde alles over hoe je een goede gedragscampagne opzet. Team profilers onderzocht het profiel van FC Utrecht en ging in gesprek met supporters van de Bunnikside. En team factcheckers richtte zich op het verzamelen van belangrijke data als basis voor een goede campagne. De - veelbelovende - plannen werden uiteindelijk gepitcht aan eigenaar van de club Frans van Seumeren.

Meer weten en zien over deze leerzame week? Check het filmpje hieronder! 

Ook interessant