31 - Mar - 2023

LRC Iftar

Donderdag 30 maart kwamen ruim 150 leerlingen naar school voor een Iftar. Dit is een maaltijd die gegeten wordt tijdens de Ramadan, na zonsondergang.

Here comes your own content.

De Ramadan is een belangrijke periode voor een deel van onze collega’s en leerlingen. Om stil te staan bij deze gelegenheid organiseerde het LRC samen met een aantal leerlingen een Iftar: de maaltijd die gegeten wordt na zonsondergang.

Het thema van de avond was: Samen is altijd beter! Dus samen delen, praten en de saamhorigheid stonden centraal.

We vroegen leerlingen om zelf een gerecht/hapje te maken en bij binnenkomst konden ze dit afgeven. Alles werd mooi neergezet op lange tafels en dit werd geserveerd als buffet.

Niet-Islamitische leerlingen zijn uiteraard ook van harte uitgenodigd om te komen. Het religieuze

aspect wordt deze avond minder belicht. Wel worden leerlingen die meedoen aan de Ramadan

uitgenodigd om te vertellen over wat de Ramadan voor hen betekent, hoe zij deze periode

ervaren en wat ze ervan leren, zodat we de verbinding kunnen zoeken en van elkaars culturen

kunnen leren

Ook interessant

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder

Open dag

Trajectum College

Woensdag 15 november van 15.00 - 20.00 uur is de eerste open dag van MPower, de nieuwe leerroute van Pouwer College en Trajectum College. Wil jij leren door te doen met levensechte opdrachten? Dan zijn wij de school voor jou!

Lees verder