LOOT-leerling Floris in actie voor Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het was de bedoeling dat LOOT-leerling en karateka Floris Sujecki (16) bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis zou langsgaan om karateworkshops te geven aan de kinderen. Maar corona gooide roet in het eten.

"Ik zou lekker gaan sporten met de kids. Karate zorgt voor fitheid, mentale weerbaarheid maar geeft vooral plezier.", aldus Floris. Maar door de nieuwe maatregelen gingen die plannen niet door. "Helaas, maar ook logisch. De workshop werd uitgesteld en vervolgens ben ik aan de slag gegaan om de kinderen toch, coronaproof, te laten bewegen. Ik heb de Karate Kit bedacht, zodat kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. In de Karate Kit zit een agility ball (reactiebal) met instructies waardoor zij zelfstandig kunnen trainen op reactiesnelheid en coördinatie. Aangezien de bal niet rond is, weet je niet welke kant de bal op stuitert. Het is een uitdaging om hier mee aan de slag te gaan." Floris wil hiermee de kinderen in het WKZ lekker laten bewegen en ze vooral plezier geven. Hij heeft de pakjes door middel van sponsoring en zijn werk bij de supermarkt weten te realiseren. "De Karate Kit was een fantastisch traject." zegt zijn moeder. "Buiten het feit dat Floris hiermee zieke kinderen helpt om te blijven sporten en bewegen, heeft hij er enorm veel van geleerd. Het bedenken, de haalbaarheid checken maar ook het uitwerken en de contacten met leveranciers waarbij hij weinig budget had." De glimlach op het gezicht van Floris zegt genoeg, ondanks dat hij het de normaalste zaak van de wereld vindt. "Ik heb er leuke oefeningen bij bedacht en op een instructiekaart gezet, zo kunnen de kinderen er lekker mee aan de slag." Het WKZ was razend enthousiast en de kinderen gingen er direct mee aan het werk. Op dit moment staat Floris op plek nummer 9 op de wereldranglijst bij de Junioren en is hij de hoogst geplaatste Nederlander. Vorig jaar werd hij 5de bij het WK Karate tot 21 jaar.

Ook interessant

Afgelopen maand hebben veel leerlingen van Mavo Doorn een vlog opgenomen om te laten zien hoe het er aan toe gaat op onze school is. Bam heeft ook een vlog gemaakt, maar compleet in het Duits. Hij laat hier zien dat Mavo Doorn niet alleen een hele leuke school is,...

Lees verder

Wij zijn een sportieve school en daar zijn we trots op! Samen in een veilige omgeving op een actieve manier bewegen, daar gaat het om bij ons . En dat zie je terug in de lessen LO (Lichamelijke Opvoeding) die onze leerlingen volgen. De sectie LO maakte de volgende video...

Lees verder

Run-uur

Mavo Doorn

Het Run-uur is een flex-uur, dat je net als andere flex-uren iedere week kunt inplannen. Tijdens het Run-uur ga je met andere leerlingen en enkele collega's lekker hardlopen. Een beter begin van de schooldag is er niet. Meneer Lindijer maakte een filmpje waarin dat wel duidelijk werd!

Lees verder