LOOT-leerling Floris in actie voor Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het was de bedoeling dat LOOT-leerling en karateka Floris Sujecki (16) bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis zou langsgaan om karateworkshops te geven aan de kinderen. Maar corona gooide roet in het eten.

"Ik zou lekker gaan sporten met de kids. Karate zorgt voor fitheid, mentale weerbaarheid maar geeft vooral plezier.", aldus Floris. Maar door de nieuwe maatregelen gingen die plannen niet door. "Helaas, maar ook logisch. De workshop werd uitgesteld en vervolgens ben ik aan de slag gegaan om de kinderen toch, coronaproof, te laten bewegen. Ik heb de Karate Kit bedacht, zodat kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. In de Karate Kit zit een agility ball (reactiebal) met instructies waardoor zij zelfstandig kunnen trainen op reactiesnelheid en coördinatie. Aangezien de bal niet rond is, weet je niet welke kant de bal op stuitert. Het is een uitdaging om hier mee aan de slag te gaan." Floris wil hiermee de kinderen in het WKZ lekker laten bewegen en ze vooral plezier geven. Hij heeft de pakjes door middel van sponsoring en zijn werk bij de supermarkt weten te realiseren. "De Karate Kit was een fantastisch traject." zegt zijn moeder. "Buiten het feit dat Floris hiermee zieke kinderen helpt om te blijven sporten en bewegen, heeft hij er enorm veel van geleerd. Het bedenken, de haalbaarheid checken maar ook het uitwerken en de contacten met leveranciers waarbij hij weinig budget had." De glimlach op het gezicht van Floris zegt genoeg, ondanks dat hij het de normaalste zaak van de wereld vindt. "Ik heb er leuke oefeningen bij bedacht en op een instructiekaart gezet, zo kunnen de kinderen er lekker mee aan de slag." Het WKZ was razend enthousiast en de kinderen gingen er direct mee aan het werk. Op dit moment staat Floris op plek nummer 9 op de wereldranglijst bij de Junioren en is hij de hoogst geplaatste Nederlander. Vorig jaar werd hij 5de bij het WK Karate tot 21 jaar.

Ook interessant

Na het succes van de zomer- en herfstschool is er in de meivakantie voor leerlingen van Ithaka ook een lenteschool! Koken, muziek of virtual reality. Waar wil jij meer van weten? Schrijf je snel in!

Lees verder

Op X11 vinden we het belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn en blijven over wat er goed gaat, wat verbeterd zou kunnen worden en waar we de komende jaren naartoe gaan. Hierom organiseren we in mei en juni 2021 gesprekstafels voor leerlingen, medewerkers en ouders. In dit artikel...

Lees verder

School hoort een veilige en prettige omgeving te zijn voor iedereen. De tijd die je op school doormaakt herinner je je leven lang, mede omdat je ontzettend bezig bent met wie je bent en belangrijke vriendschappen aangaat. We voelen op X11 een grote verantwoordelijkheid voor het waarborgen van sociale veiligheid....

Lees verder