Leren op afstand


Beste ouders/verzorgers,

Uw kind krijgt vandaag voor de derde dag les op afstand. Dit betekent dat de docenten vooral via de computer met uw kind communiceren. We gebruiken daarvoor twee programma's. Magister en It's Learning.
In Magister wordt door de vakdocenten per les in het rooster gezet wat uw kind moet doen. Ook wordt er soms gevraagd een foto van gemaakt werk aan de docent te sturen als bewijs. Kijkt u met uw kind mee of hij/zij de dingen doet die de docent heeft opgegeven? En zorgt u ervoor dat uw kind de vakken ook volgens het rooster volgt? De docent is namelijk op het moment dat de les in het rooster is ingepland ook bereikbaar voor vragen van leerlingen.

In It's Learning wordt vooral door de 3e en 4e jaars leerlingen gewerkt. Dat doen zij al sinds het begin van het jaar en is daarom bekend voor hen. Het is erg belangrijk om geduldig te zijn met dit programma. Er maken nu heel veel leerlingen in Nederland gebruik van It's Learning en dat zorgt voor vertraging. Het bedrijf werkt er hard aan om dit te verbeteren. Help uw kind door samen rustig te blijven als een pagina niet wil laden en als uw kind niet kan inloggen probeer het dan na 5 minuten nog eens. Soms moet je het een paar keer proberen voor het inloggen is gelukt. Klik hier voor de uitleg.

We hopen dat u samen met uw kind snel gewend raakt aan deze andere manier van werken. Met zijn allen gaat het ons lukken om het onderwijs voor uw kind zo goed mogelijk door te laten gaan.

Met vriendelijke groet,
De docenten van het Trajectum College

Ook interessant

Op donderdag 21 januari van 15.00 tot 20.30 uur is onze online Open Dag. Vanaf woensdag 20 januari 18.00 uur is onze speciale open dag website beschikbaar. De link naar die site is dan hier te vinden.

Lees verder

Open Lesmiddag

Trajectum College

Open lesmiddag Wil jij eens een middag meedraaien op het Trajectum College? Op dinsdag 26 januari en woensdag 3 februari van 13.30 uur - 15.30 uur zal er weer een open lesmiddag worden georganiseerd. Wij geven dan een aantal lessen je kan al je vragen stellen aan leerlingen en docenten....

Lees verder

Open lesmiddag (online)

Trajectum College

Open lesmiddagen (online) Je zit nu in groep 8 en je moet een belangrijke keuze gaan maken: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? We willen je graag helpen bij je keuze en nodigen je uit om je aan te melden voor de open lesmiddag! Tijdens de open...

Lees verder

Opnieuw kwam het kabinet op dinsdagavond 12 januari jl. met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder