08 - Jun - 2020

Leerlingwerk: Abel en de tafel des eeuwige afleiding

Sinds een paar weken hebben we onze krachten gebundeld en werken we vanuit de volgende vakken samen aan een project: MVI, Kunst Beeldend, Kunst Drama en Fotografie. In het rooster van de leerlingen staat dit gemeld als Project Creatief.

Aan het begin van de week starten we met een introductiefilmpje waarna leerlingen zelf een keuze maken voor een creatieve uitwerking in die week.

We ervaren het als ontzettend leuk om op die manier samen te werken met met de verschillende vakken en leerlingen hebben meer keuzevrijheid in de creatieve vakken. Voor het vak Drama hebben we gelukkig genoeg ideeën voor thuis om te doen, met name in het schrijven van scripts en verhalen. Zie hier bijvoorbeeld een opdracht die we aan de leerlingen hebben gegeven.

Een goed voorbeeld hiervan wil ik je hier laten zien. Tobias Nieuwhoff uit klas 1G heeft er iets moois van gemaakt. Hij haalt zijn inspiratie bij zijn broertje vandaan en zijn ouders hebben geholpen bij de opstelling van de foto's.

Ook interessant

Opnieuw kwam het kabinet op dinsdagavond 12 januari jl. met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder

Opnieuw kwam het kabinet gisteravond met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder