Leerlingen maken aftermovie voor groot event

Ramon en Justin zitten in hun examenjaar en hebben beiden een grote fascinatie voor het maken van films. Ze zijn door het Feest van de Techniek gevraagd voor het maken van een aftermovie van het evenement. Deze film is kort voor de kerstvakantie opgeleverd.

Ramon en Justin kregen in de tweede klas op X11 veel lol in het maken van films. Dit resulteerde in een aantal eigen experimenten en ook in het winnen van de award voor beste film begin dit jaar in het Louis Hartlooper Complex. Vanwege hun plezier en hun serieuze aanpak werden ze in oktober gevraagd om mee te denken over de verslaglegging van het Feest van de Techniek.

Feest van de Techniek

Het Feest van de Techniek is een evenement waarin bedrijven uit de technische en technologische sector een week lang workshops aanbieden voor leerlingen uit de brugklas van het VMBO en praktijkonderwijs. Het werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Leerlingen van X11 nemen daar niet aan deel, omdat ze met de keuze voor X11 al bewust hebben gekozen voor creatief-technische opleiding. We zijn vanuit NUOVO Scholengroep echter wel betrokken bij de organisatie van het evenement en dit jaar hebben twee van onze leerlingen onder de vleugels van Protospace een workshop prototyping gegeven op het evenement.

Aftermovie

Een week lang leerlingen in de weer met techniek en technologie vraagt om een beeldend verslag en zodoende dus de vraag voor een aftermovie. Naast de opdrachtgever zat er ook een medewerker van X11 aan tafel bij het eerste gesprek met Ramon en Justin. Daarin werd doorgenomen wat de doelgroep is, wat het doel van de film is en wat de gewenste lengte is. Vervolgens hebben de jongens met hun docenten afgestemd op welke momenten er (onder schooltijd) gefilmd kon worden en heeft de docent AV nog met hen naar de voorbereiding gekeken.

Resultaat

Tussen 5 en 9 november is er gefilmd. Door de hoeveelheid materiaal zijn ze vervolgens een paar weken met monteren bezig geweest. Naar aanleiding van de eerste versie moest er nog een en ander gecorrigeerd worden en moesten er namen worden veranderd en logo’s worden toegevoegd. Het resultaat werd medio december gedeeld met het Feest van de Techniek, tot volle tevredenheid van de organisatie. Hieronder staat het resultaat.

Waardevolle opdracht

Voor Ramon en Justin was het een waardevolle opdracht. “De leerlingen op het evenement waren lekker bezig met de activiteiten, waardoor wij mooie shots konden maken zonder dat leerlingen bewust naar de camera gingen kijken of werden afgeleid door een microfoon boven hun hoofd.” Dit geeft de beelden volgens hen zo’n mooi gevoel. Desondanks was het een pittige klus voor de jongens. Nog nooit eerder hadden ze zo’n grote klus en dan wordt het van tevoren opstellen en communiceren van een plan heel belangrijk. Dit nemen ze mee voor volgende opdrachten, zodat zowel het product als het proces steeds beter wordt in de toekomst!

Ook interessant

Wij zijn een sportieve school en daar zijn we trots op! Samen in een veilige omgeving op een actieve manier bewegen, daar gaat het om bij ons . En dat zie je terug in de lessen LO (Lichamelijke Opvoeding) die onze leerlingen volgen. De sectie LO maakte de volgende video...

Lees verder

Run-uur

Mavo Doorn

Het Run-uur is een flex-uur, dat je net als andere flex-uren iedere week kunt inplannen. Tijdens het Run-uur ga je met andere leerlingen en enkele collega's lekker hardlopen. Een beter begin van de schooldag is er niet. Meneer Lindijer maakte een filmpje waarin dat wel duidelijk werd!

Lees verder

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari laten we aan alle groep 8 leerlingen en ouders zien hoe ons onderwijs eruit ziet. Doe mee met een van de digitale rondleidingen en ontdek onze school. Ervaar ons onderwijs door een mini-les te volgen in de vaklokalen of ga in gesprek met...

Lees verder