Gezocht: leerlingen die zich inzetten voor mentale gezondheid!

We zijn op zoek naar ambassadeurs voor ons Jongeren Expertiseteam Mentale Gezondheid.

Check jij regelmatig in met anderen? Kloppen vrienden en klasgenoten graag bij jou aan als ze ergens mee zitten? En wil jij een bijdrage leveren aan de mentale gezondheid van leerlingen bij jou op school? Lees dan snel verder! Wij zijn namelijk op zoek naar ambassadeurs voor ons Jongeren Expertiseteam Mentale Gezondheid. Het Jongeren Expertiseteam Mentale Gezondheid houdt zich bezig met de mentale gezondheid van leerlingen op alle scholen binnen NUOVO - de scholengroep waar ook jouw school toe behoort.

Hoe doen we dat?
Door te onderzoeken wat nodig is, toffe activiteiten te organiseren en te adviseren over wat er écht moet gebeuren rondom mentale gezondheid van leerlingen.

Wat ga jij doen?

  • Op jouw school ben jij (samen met een andere leerling) ambassadeur op het gebied van mentale gezondheid. Welke onderwerpen spelen er? Hoe voelen je medeleerlingen zich? Ervaren zij stress, prestatiedruk of eenzaamheid? Of spelen er andere dingen? Jij houdt het allemaal nauw in de gaten.
  • Je geeft advies aan het NUOVO Expertiseteam Mentale Gezondheid. Dit team bestaat uit allerlei docenten, zorgcoördinatoren en andere geïnteresseerden die zich hard maken voor mentale gezondheid op school. Zij nemen de input van het jongeren expertiseteam hierbij heel serieus.
  • Je onderneemt concrete acties om de mentale gezondheid van jouw school te bevorderen. Dit doe je natuurlijk in samenwerking met het expertiseteam.

Wie ben jij?

  • Je vindt het leuk om met een groep leerlingen van verschillende scholen samen te werken en je wilt graag een verschil maken binnen het thema mentale gezondheid;
  • Je bent open, sociaal en enthousiast en helpt medeleerlingen graag;
  • Je bent niet bang om bijvoorbeeld bestuurders of docenten te vertellen hoe het volgens jou zit;
  • Je vindt het belangrijk dat je school een veilige plek is waar iedereen zich goed voelt;
  • Je vindt het leuk om toffe activiteiten voor je medeleerlingen te organiseren;

Wat bieden wij?
De mogelijkheid om je netwerk te verbreden en een grotere stem te krijgen binnen het schoolsysteem. Daarnaast krijg je toegang tot diverse trainingen en opleidingen om jouw organisatietalent te versterken.

Ben je enthousiast en heb je aankomend jaar de tijd om één keer per twee maanden samen te komen? Mail dan naar Jildou Holtrop (jholtrop@nuovo.eu) voor vragen of om je aan te melden!

Ook interessant