Op dinsdag 19 februari was het zover. Een bezoek van 25 studenten uit Japan om onze school te bekijken. Een week lang hebben ze verschillende scholen bezocht.

Een paar weken eerder kregen wij het verzoek en we hebben in een paar weken tijd een programma kunnen ontwikkelen voor onze gasten. Omdat het Engels van de studenten niet zo goed is was er een tolk mee die wat er in het Nederlands werd gezegd vertaalde in het Japans. De groep heeft na een korte introductie een rondleiding gekregen in kleinere groepjes en lessen bezocht om zelf ook te ervaren hoe betekenisvol onderwijs eruit ziet en om vragen te kunnen stellen aan docenten en leerlingen.

De studenten, docenten en begeleiders waren onder de indruk van wat ze gezien hebben op Pouwer College. Er is nog lang over nagepraat en de waardevolle inzichten zijn weer mee naar Japan.

Wij hebben als school, met het team en de leerlingen een hele leuke ochtend gehad. Het is bijzonder om een groep geïnteresseerden over de vloer te hebben waar we aan kunnen vertellen wat we doen. Het maakt ons nog trotser op wat we met elkaar organiseren.

Trots op Pouwer College, docententeam en leerlingen!

Meester Rob, juf Bernadette en meester Frank